Canalizări confundate cu ghena de gunoi. Ce au mai descoperit angajații RAJA în conducte

Ce au găsit angajații RAJA în canalizare
Ce au găsit angajații RAJA în canalizare

Ne mirăm de fiecare dată că sistemul de canalizare nu preia apele de ploaie din oraș. Problemele apar din două mari cauze: volumul mare de ape pluviale, dar și felul în care unii constănțeni înțeleg să folosească sistemul de canalizare.

Cel mai bun exemplu este acțiunea RAJA de miercuri. Într-o canalizare de pe bulevardul Mamaia, în apropiere de strada Turda, echipele companiei au descoperit într-un cămin de vizitare mai multe anvelope uzate, saci de rafie plini cu materiale de construcții și bucăți dintr-un zid.

În fiecare an, echipe de lucrători din cadrul Secției Canal desfășoară un amplu program de curățare și verificare a sistemului centralizat de preluarea a apelor pluviale și de canalizare. Astfel, anual, încă din primăvară, dupa un program bine stabilit, echipele RAJA verifică și, unde este necesar, intervin în curățarea și degrevarea sistemului de canalizare. De cele mai multe ori, eforturile făcute pentru desfășurarea acestui program sunt nule, deoarece an de an, în cadrul acestei campanii lucrătorii Secției Canal descoperă de fiecare dată alte obiecte și diverse resturi de construcții, care îngreunează funcționarea sistemelor de canalizare și preluare a apelor uzate.

Deși pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe rețelele cu diametre mari – ovoide, echipele de intervenție au descoperit, aruncate, de la resturi menajere, diverse bucăți de materiale plastice și resturi de componente metalice destul de mari, până la triciclete uzate, anvelope și chiar obiecte sanitare. Dar, în cele mai multe situații, sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale sunt blocate/obturate cu diverse resturi de la materialele de contrucții, de la cărămizi, dale si bucăți de beton, până la saci de ciment, pietriș sau diverse bucăți de faianță și gresie. Toate acestea împiedică scurgerea apelor și implicit sunt responsabile de nefuncționarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiții, zonele unde cetățenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi, riscă să fie inundate chiar și la cea mai mică aversă de ploaie.

În această perioadă, echipele de intervenție RAJA vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situații, unde an de an au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor, dar totodată rugăm toți abonații care și-au făcut un obicei din a transforma canalizarea în coș de gunoi, să se găndească că orice rest menajer sau obiect nefunctional aruncat din comoditate în sistemul de preluare a apelor pluviale poate duce la inundarea proprietăților.

Condiția esențială în funcționarea sistemului de canalizare și preluarea a apelor pluviale este funcționarea stațiilor de pompare.

“Investițiile financiare imense făcute în modernizarea și automatizarea acestor sisteme sunt nule de fapt, în condițiile în care, din cauza suprasolicitărilor sau a rafalelor de vânt, liniile de alimentare cu tensiune sunt avariate. În lipsa energiei electrice, stațiile și implicit sistemul de canalizare nu pot funcționa. În această situație, societatea noastră nu poate decât să anunțe avaria apărută imediat și să spere că furnizorul de energie va reuși să remedieze situația în cel mai scurt timp”, au explicat reprezentanții SC RAJA SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*