Campionat național de Taekwando, în luna mai, la Constanța

Campionat de taekwando la Constanța
Campionat de taekwando la Constanța

Orașul Constanța va găzdui pentru prima dată un campionat național de taekwondo. Sportivi seniori, juniori, copii și cadeța de la 35 de cluburi din 21 de județe vor ajunge în luna mai la Constanța.

Inițiativa aparține C.S. Tae Keon Hârșova în calitate de organizator și Federației Române de Taekwondo WTF în calitate de promotor. Asociația Litoral – Delta Dunării a încheiat cu această ocazie un protocol de colaborare cu clubul din Hârșova pentru organizarea acestui Campionat Național și a Cupei Tomis.

Evenimentul va avea loc în perioada 7 – 8 mai 2016 la Sala Sporturilor din Constanța. În total vor fi aproximativ 1400 participanți, iar luptele vor fi arbitrate de 22 arbitri acreditați de Federația Română de Taekwondo WTF.

Taekwondo WTF este una dintre cele mai populare arte marţiale din lume, care îmbină mai multe elemente precum rezistenţa fizică şi psihică, forţa, mobilitatea, autocontrolul, precizia. Începand din anul 2000, face parte din rândul sporturilor oficiale din cadrul Jocurilor Olimpice de vară.

„Conform strategiei Asociaţiei Litoral – Delta Dunării pentru anul 2016, şi în acest an punem accent pe evenimente în Constanţa şi staţiunile de pe litoral, ca şi pe calitatea şi atractivitatea serviciilor turistice pe care le oferim pe litoralul românesc. După parteneriatul cu Federaţia Română de Bob-Sanie şi Federaţia Română de Tenis, anunţăm oficial că am încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv Tae Keon Hârşova, pentru ca Mamaia şi Constanţa să găzduiască ediţia a 19-a a Campionatului Naţional de Taekwondo şi prima ediţie a Cupei Tomis.

Am propus organizatorilor să desfăşurăm în premieră în Piaţa Ovidiu o demonstraţie live de taekwondo, precum şi o paradă a sportivilor. Credem în asocierea dintre promovarea destinaţiilor turistice româneşti prin evenimente şi punem accent pe evenimentele sportive”, a declarat Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*