Campanie pentru stârpirea ambroziei. Agenția pentru protecția mediului Constanța propune implicarea tuturor pentru eradicarea “ierbii pârloagelor”

Ambrozie - planta nocivă omului. FOTO A1.ro
Ambrozie - planta nocivă omului. FOTO A1.ro

Agenția Naționala pentru Protecția Mediului a propus ca ziua de 28 Septembrie 2019 să fie declarată o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, să fie curățată țara de AMBROZIE.

Propunerea vine ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei (Ambrosia Artemisiifolia – Iarba pârloagelor), precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă. Medicii alergologi au confirmat aceste probleme numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă,

Campania “28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive, prin prevenirea răspândirii polenului până la sfârșitul lunii octombrie, cât și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani. În cadrul campaniei Unitățile Administrativ Teritoriale din județ, persoanele fizice, operatorii economici se vor implica în acțiuni de cosire pe domeniile publice sau private.

Perioada de implementare este 28 Septembrie 2019 în intervalul orar: 10.00 – 15.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*