Campanie inedită, lansată de Poliția Română: ”Fii treaz la volan, când eşti la mare!”

Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă
Filtru de poliție rutieră. FOTO arhivă

Polițiștii lansează Campania de prevenire a accidentelor rutiere din perioada Sezonului Estival 2016, care au drept cauze conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și neatenția la volan, intitulată ”FII TREAZ LA VOLAN, CÂND EŞTI LA MARE!”.

Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea şoferilor asupra riscurilor la care se expun pe sine şi pe toţi participanţii la trafic atunci când conduc autovehicule fiind sub infuenţa băuturilor alcoolice şi când sunt neatenţi la volan.

De asemenea, campania cuprinde şi segmentul de informare în ceea ce priveşte sancţiunile prevăzute de lege în cazul conducerii autovehiculelor sub infuenţa băuturilor alcoolice.

Aceasta se desfăşoară în întreg judeţul Constanţa, cu precădere în staţiunile litorale, în perioada 15 iulie – 01 septembrie a.c., în contextul vacanţei estivale şi a creşterii afluenţei de autovehicule către staţiunile Mării Negre.

Campania este iniţiată de Serviciul Rutier şi Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa şi are ca parteneri Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Poliţia Locală Constanţa, Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihotrafiQ şi Improuve Your Business.

În scopul promovării campaniei au fost relizate peste 5.000 de pliante, brelocuri şi odorizante auto, conţinând mesajul acesteia.

Totodată, materialele promoţionale deţin şi informaţii referitoare la efectele alcoolului şi comportamentul la volan în cazul conducerii vehiculelor sub influenţa acestuia, asupra efectelor neatenţiei la volan, modalităţi de prevenire şi sancţiunile prevăzute de legislaţia românească incidentă.

Toate informaţiile Campaniei vor fi postate pe site-ul IPJ Constanţa şi pe cele ale partenerilor şi vor cuprinde trimiteri la legislaţia în vigoare, ştiri şi comunicate referitoare la acţiunile derulate.

Ca noutate, poliţiştii rutieri şi cei ai structurii de Prevenire, alături de parteneri vor efectua un experiment pe şoselele care converg către litoralul românesc şi în staţiunile Mării Negre, unde vor oferi şoferilor, opriţi în trafic, să poarte, pe rând, două perechi de ochelari care simulează percepţia vizuală a unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, pe timp de zi şi pe timp de noapte.

Şoferii vor fi rugaţi să meargă pe o linie dreaptă şi să urmărească percepţiile şi modificările care survin ca urmare a purtării acestor ochelari. Astfel, vor putea fi conştientizate  în mod real toate modificările de echilibru, a timpului de reacţie şi a percepţiei vizuale în cazul consumului de băuturi alcoolice.

Această campanie este realizată în conformitate cu Planul general de măsuri al M.A.I. – ”Litoral 2016”, fiind coordonată de către I.G.P.R., și are în vedere menţinerea şi asigurarea unui climat de siguranță în traficul rutier pe perioada Sezonului Estival 2016.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*