Campanie de incluziune digitală la Medgidia. “Hai pe net la bibliotecă”

Hai pe net la Medgidia
Hai pe net la Medgidia

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord va participa pentru al șaptelea an consecutiv la campania de incluziune digitală ”Hai pe net!”.

Pe toată perioada desfăşurării campaniei, în săptămâna 27 – 31 martie 2017, se vor organiza, în bibliotecă și în instituțiile de învățământ cu care biblioteca a încheiat parteneriate, activităţi care se vor adresa tuturor celor ce îşi doresc să fie incluși digital, să navigheze în siguranţă pe internet, să-și poată asigura securitatea datelor personale, să-și formeze şi să-și dezvolte competenţe şi abilităţi IT, crescându-și astfel şansele de angajare și integrare socială.

Get Online Week – pe scurt GOW – este o campanie anuală de incluziune digitală inițiată la nivel European de către organizația Telecentre-Europe. Prima Zi Online Europeană a avut loc pe data de 4 martie 2010 în Marea Britanie, iar mai târziu aceasta a devenit o campanie anuală care durează o săptămână și este condusă de Telecentre Europe.

”Hai pe Net!” este versiunea localizată în România a campaniei Europene ”Get Online Week” și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în România, adresată atât copiilor şi tinerilor cât şi părinţilor şi bunicilor. Este o campanie de incluziune digitală, de responsabilizare digitală prin care telecentrele urmăresc stimularea și îmbunătățirea pregătirii profesionale a forţei de muncă, formarea şi certificarea competenţelor digitale (eCompetenţe), precum şi locurile de muncă care necesită utilizarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în comunităţile din întreaga Europă.

Ne propunem ca pe perioada campaniei să includem digital şi să prezentăm avantajele navigării pe internet în siguranţă, să evaluăm competenţele IT şi să dezvoltăm aptitudini şi abilităţi în domeniul IT pentru cel puţin 150 de membri ai comunităţii locale.

Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord susține în ediția „Hai pe Net!” 2017 realizarea următoarelor obiective și activități:
1. Primul clic – cursuri, ateliere, evenimente etc. prin care sunt încurajate persoanele care nu au utilizat vreodată un calculator sau nu au accesat vreodată internet-ul să facă primul clic alături de noi; indiferent dacă aceștia se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și simplu învață să caute informații utile pe internet.
2. Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor
a. Sprijinim tinerii să își identifice competențele și abilitățile latente pe care nici măcar nu știau că le au.
Platforma http://yourock.jobs/ro îi va ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!
b. Încurajăm ELEVII și STUDENȚII să acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la adresa www.skillage.eu
3. Cursuri online de perfecționare pentru cadre didactice pe portalul https://education.microsoft.com/, dedicat educatorilor. Pentru orice cursuri care să totalizeze 1000 de puncte se obține Certificat de participare care atestă absolvirea cursurilor parcurse doar în perioada 27 martie – 2 aprilie.
5. Comunicare digitală audio-video prin realizarea unor materiale originale de tip poveste digitală folosind aplicația Movie Maker, disponibilă gratuit în suita Microsoft.

Elevii de gimnaziu, cei în an terminal, studenţii şi şomerii vor fi primele grupuri ţintă. Activităţile campaniei vor viza, de asemenea, absolvenţii care doresc locuri de muncă, persoanele cu handicap, persoanele care provin din mediul rural sau defavorizate şi seniorii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*