Campania murdară. Candidatul curat

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Nu-i așa că toți candidații își doresc și declară sus și tare că vor purta o campanie curată? În față e totul curat și onest, iar în spate sunt hoardele de hiene care sapă în gunoi și se hrănesc cu cadavre.

Campanie mai mizerabilă decât asta nu am văzut până acum. Nu mai merge cu găleți, pixuri și pungi cu făină și orez. Așa că strategia lor s-a schimbat: distrugi un om pe online și offline în timp ce candidatul tău merge pe străzi și discută cu localnicii.

Cum poate fi deecredibilizat un om care candidează? În primul rând cu zvonuri aruncate pe Facebook. Atât în Constanța cât și în Medgidia au apărut mai multe conturi false de Facebook și pagini de LIKE care susțin că promovează dreptatea și cer orașelor să se trezească. De cine sunt făcute? În special organizațiile de tineret ale unor partide care credeau că au șanse să ajungă la putere, dar care își văd acum speranțele spulberate de sondaje.

Organizația de tineret a unui partid care se pretează la asemenea mizerii va purta întotdeauna vina campaniilor murdare. Cum mai vin acei oameni în fața alegătorilor și le cer voturile?

Nu am să le dau numele acum pentru că ei știu cine sunt și știu cât îmi este de scârbă de astfel de practici. Dar fac deja lista persoanelor și conturilor care au fost create pentru campanie și poate o voi publica după alegeri.

M-a amuzat zilele trecute să văd cum actualul primar al unui oraș a dat SHARE la o postare care aducea acuzații mincinoase unui contracandidat, dar atunci când el însuși a apărut într-un dialog cu un cont fals, a dat fuguța la Parchet și a făcut o plângere penală. Astfel de personaje cu două fețe nu merită să fie votate, ci să piară în mediocritatea lor.

A doua strategie este legată de presa tradițională. Aceleași partide care susțin că promovează candidați onești au oameni din redacții care sunt plătiți să arunce cu noroi în contracandidați.

Și nu în cele din urmă avem oamenii care fac propagandă pe străzi. Ba o femeie atotștiutoare care critică un candidat la slujba de duminică, ba un taximetrist care “a auzit el că aspirantul la postul de primar este corupt” și care se trezește să vorbească despre asta cu toți clienții.

În tot acest timp, candidații spun că sunt curați și au o imagine impecabilă. Dacă îi întrebi, vor spune că nu știu ce fac colegii lor pe Facebook, pe străzi sau în ziare. Ba o știu! Și asta îi face complici la aceleași infracțiuni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*