Camionul FLIP a ajuns la Constanța. Educație financiară gratuită la City Park Mall pentru copii

Camionul FLIP Educatie financiara pentru copii. Scoala pe roti

Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani, a ajuns la Constanța. Programul se desfășoară într-un camion inedit și colorat, numit FLIP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un adevărat loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați le oferă celor mici ateliere interactive și antrenante în grupuri de câte 15 elevi.

Camionul lansat în iunie la București și va opri, până pe 30 iulie, la City Park Mall din Constanța. Atât constănțenii, cât și turiștii aflați în vacanță pe litoral îi pot înscrie gratuit pe cei mici la “cursurile” Școlii de bani pe roți, ce îmbină distracția și educația.

“Ne propunem să îi învățăm pe copii, de la vârste cât mai fragede, că banii se câștigă greu, prin muncă, dar pot dispărea foarte repede din buzunarul nostru dacă nu suntem suficient de conștienți de cum ar trebui să îi gestionăm. Școala de bani pe roți este un proiect total non-comercial, care urmărește să-i facă pe cei mici să înțeleagă concepte și noțiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Totul se întâmplă în spațiul distractiv oferit de camionul nostru, care ne permite să scoatem educația financiară din clasă și să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național Școala de bani.

Timp de 90 de minute, copiii vor explora, în camion, lumea banilor și vor trece prin cinci etape ale informării și conștientizării, având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. În timpul atelierului, cei mici vor tatona categoriile de cheltuieli și bugetul personal, vor discuta valoarea banilor și a obiectelor și vor înțelege că aproape toate procesele economice sunt conectate global. Școala de bani pe roți mizează pe învățarea experiențială și jocuri pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe într-un timp foarte scurt. Pentru a se înscrie în acest program, cei interesați pot accesa pagina pentru înscrieri: https://www.scoaladebani.ro/peroti/

Conform unei cercetări realizate de BCR, cei mai mulți părinți din Capitală susțin că nu le oferă bani de buzunar copiilor, iar cei care le pun totuși la dispoziție sume de bani o fac săptămânal, dându-le celor mici în medie peste cinci lei pe zi. Potrivit declarațiilor copiilor, cei mai mulți primesc acești bani de la vârsta de șase ani. Majoritatea părinților spune că le oferă bani celor mici după ce aceștia împlinesc șapte ani, asta în contextul în care 95% din educația financiară a românilor provine din familie. La nivel național, avem un grad mic de alfabetizare financiară, de 22%, iar planificarea unui buget este o necunoscută pentru trei români din patru.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, program care adresează copii, adolescenți și adulți. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români, workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți. Mai multe detalii, precum și înscrieri, se pot obține de pe www.bcr.ro/educatiefinanciara

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*