Bolnavii de hepatita C vor putea accesa mai uşor tratamentul fără interferon

Pacienții cu hepatita C vor putea accesa mai uşor tratamentul fără interferon. FOTO Fundația Baylor

Anexa 1 la Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr 1.201/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice a fost modificată, completată şi publicată în Monitorul oficial pe 6 februarie a.c., dată la care noile reglementări au intrat în vigoare, anunță Fundația Baylor

Documentul arată că, spre deosebire de anii anteriori, sunt acceptate la dosarul pentru obţinerea tratamentului fără interferon de către persoanele infectate cu virusul hepatitic C analize Fibromax cu valoare F3 sau F4 efectuate în afara voucherului oferit de medic.

Aşadar, nu contează la ce laborator a fost făcută evaluarea sau dacă a fost făcută în baza voucherului.

Fundaţia Baylor Marea Neagră îndeamnă pacienţii cu hepatita B să reia legătură cu medicul curant pentru reevaluare şi pentru accesarea tratamentului fără interferon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*