Bilanțul unui week-end de Cod Roșu: 42 misiuni periculoase și 642 persoane salvate din nămeți

Salvare cu șenilata prin zăpadă
Salvare cu șenilata prin zăpadă

Angajații ISU Dobrogea, poliție, cei de la Consiliul Județean Constanța, armată și Regia de Drumuri și Poduri au fost eroii acestor zile. Iată bilanțul preliminar transmis de către ISU Dobrogea după week-end-ul de vreme rea.

În continuare, după patru zile de viscol puternic şi precipitaţii abundente, autorităţile constănţene continuă eforturile pentru înlăturarea efectelor generate de vremea severă. La acest moment se fac pregătiri la nivelul tuturor structurilor pentru gestionarea unui nou episod de fenomene meteo periculoase prognozat să înceapă din data de 10 ianuarie.

Au acţionat pentru înlaturarea efectelor meteorologice periculoase 756 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu 248 de utilaje, 660 reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă cu 294 de utilaje, 343 angajaţi ai Ministerului Transporturilor cu 202 utilaje şi alte structuri cu 58 de reprezentanţi şi 32 de utilaje.

După aproximativ 96 de ore în care structurile de intervenţie au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Constanţa, autoritățile continuă să facă eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră.

În ciuda viscolului puternic și a precipitațiilor abundente căzute în ultimele patru zile pe teritoriul Constanţei, îndeosebi în partea de sud a judeţului, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene şi locale reușesc să ducă la bun sfârșit misiune după misiune.

În toată această perioadă, pompierii militari au răspuns eficient solicitărilor de prim-ajutor medical și pentru salvarea persoanelor surprinse de viscol, în cooperare cu reprezentanții Drumurilor Naționale și ai Drumurilor Județene.

Colegii noștri au acționat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 42 de misiuni, în condiții foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare de aproape doi metri, pe alocuri, și un viscol năprasnic.

Paramedicii SMURD au intervenit prompt şi de această dată, aşa cum ne-au obişnuit, cu profesionalismul care îi caracterizează, au trecut peste toate obstacolele provocate de viscol şi ninsoarea abundentă și au ajuns la toate solicitările, fiind salvate 83 de persoane cu diferite afecțiuni medicale, dintre care 20 femei gravide, care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești

De asemenea, structurile de intervenție au reușit degajarea din zăpadă a peste 297 de autovehicule surprinse de viscol și salvarea celor 642 persoane aflate în dificultate.
Situaţia s-a îmbunătăţit considerabil în privinţa furnizării energiei electrice, la acest moment înregistrându-se numai cinci localităţi fără energie electrică. În acelaşi sens, al remedierii în totalitate a avariilor, echipe mixte lucrează în continuare până la remedierea tuturor deficienţelor.

La acest moment, în județul Constanţa utilajele de deszăpezire lucrează la foc continuu pentru fluidizarea principalelor căi de comunicație rutieră, pe A2 şi A4, pe drumurile naționale și drumurile județene.

Pentru optimizarea misiunilor desfăşurate în această perioadă I.G.S.U. a ordonat ca utilaje şi autospeciale de intervenție din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă să se deplaseze în judeţul Constanţa pentru a sprijini demersurile necesare în vederea restabilirii stării de normalitate.

În acelaşi sens, al unei bune pregătiri a autorităţilor, se fac eforturi de suplimentare a forţelor şi mijloacelor şi se caută cele mai bune soluţii pentru refacerea capacităţii de intervenţie în vederea înlăturării viitoareler efecte negative provocate de fenomenele meteo periculoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*