Avioane Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video
Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au aterizat în cursul zilei de 3 mai, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru a participa la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, va fi dislocat în România pentru următoarele patru luni și va efectua misiuni de poliție aeriană alături de aeronave MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de Poliție Aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Italiene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*