Avertizările de viscol au trecut. La ENEL crește numărul localităților fără curent, în loc să scadă

Cabluri electrice, iarna. FOTO Adrian Boioglu
Cabluri electrice, iarna. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE Ora 20.00, 8 ianuarie:

  • în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 13 linii de medie tensiune parțial şi 69 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 14 localităţi ( Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Orzaru). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţele Tulcea, Călăraşi și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai înregistrează deranjamente individuale și colective determinate de condițiile meteo, pentru remedierea cărora se intervine.

O situație cel puțin ciudată se înregistrează în județele Constanța, Tulcea și Ialomița. ENEL nu numai că nu a reușit în 3 zile să rezolve toate problemele cu localitățile fără curent, ba chiar numărul lor crește. Mai grav este faptul că toate aceste localități fără curent electric nu au nici apă potabilă, nici căldură sau comunicații.

UPDATE Ora 16.00:

  •  în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune parțial şi 95 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 20 localităţi ( Băraganu, Potirniche, Movilița, Izvoru, Veteranu, Albești, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Orzaru). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 8 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Tăriceni, Dragalina). În municipiul Călărași se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 19 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Slava Rusă și Slava Cerchez). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

UPDATE Ora 14.00: ENEL aruncă vina în cârca Consiliului Județean Constanța care nu a deblocat până acum drumurile spre anumite localități.

Din păcate, condițiile extrem de dificile au făcut ca inclusiv o parte a utilajelor de deszăpezire care au venit în sprijinul echipelor E-Distribuție Dobrogea să rămână blocate, îngreunând astfel reluarea alimentarii cu energie electrică în o serie de localitați din județul Constanța. Sunt în continuare blocate următoarele drumuri:

  • Ciocârlia – Bărăganu – Mereni
  • Cobadin – Ciobanița – Ozmancea
  • Negru Vodă – Albești
  • Negru Vodă – Comana
  • Negru Vodă – Viroaga – se lucrează cu un utilaj MAPN deblocarea sa.

În data de 8 ianuarie, la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel:

  • în judeţul Constanţa este afectatăo linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 17 linii de medie tensiune parțial şi 116 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 23 localităţi ( Băraganu, Potirniche, Movilița, Izvoru, Veteranu, Albești, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Vârtop, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Cotu Văii, Orzaru). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 4 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 8 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Tăriceni, Dragalina). În municipiul Călărași se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilormeteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 19 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Slava Rusă și Slava Cerchez). În municipiul Tulcea se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilormeteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilormeteo pentru remedierea cărora se intervine.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanții companiei, la ora 10.00 a zilei de 8 ianuarie mai erau 26 localități din județul Constanța afectate de lipsa curentului electric.

În Tulcea, Călărași și Ialomița toate localitățile au fost realimentate.

Situația de la ora 12.00 este însă mai proastă decât cea precedentă. La Constanța nu s-a rezolvat nimic vreme de două ore, iar în Călărași, Tulcea și Ialomița au reapărut problemele.

  • în judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 6 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 17 linii de medie tensiune parțial şi 122 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 26 localităţi ( Băraganu, Potirniche, Movilița, Peștera, Izvoru, Veteranu, Albești, Tătaru, Comana, Viroaga, Cerchezu, Măgura, Căscioarele, Furnica, Olteni, Dumbrăveni, Castelu, Vârtop, Mereni, Ciobanița, Osmancea, Independența, Fântâna Mare, Cotu Văii, Orzaru, Nisipari). În municipiul Constanța se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 5 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 6 posturi de transformare, fiind afectate 3 localităţi (Tăriceni, Dragalina, Cunești). În municipiul Călărași se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.
  • în judeţele Tulcea și Ialomița au fost realimentate toate localitățile dar se mai se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*