FOTO VIDEO Autocar cu 60 persoane, răsturnat lângă localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. S-a activat Planul Roșu de Intervenție

Autocar răsturnat la ieșire din Mihail Kogăniceanu. FOTO SAJ Constanța
Autocar răsturnat la ieșire din Mihail Kogăniceanu. FOTO SAJ Constanța

Un teribil accident rutier a avut loc la puțin timp după ora 2.00 a zilei de vineri, 29 iunie. La locul accidentului s-au deplasat forțe importate de prim-ajutor ale ISU Dobrogea, SAJ Constanța și IPJ Constanța.

Potrivit primelor informații, un autocar în care se aflau 60 persoane plecate din Bulgaria s-a răsturnat la intrare în localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. Autoritățile constănțene au declanșat Planul Roșu de Intervenție. La locul accidentului au fost trimise 9 ambulanțe de tip B2 (cu asistent), 2 ambulanțe tip C2 (cu medic), o ambulanță C 1 cu medic și o mașină pentru victime multiple.

Echipele de intervenție au fost solicitate de un cadru medical aflat pe o Ambulanță care trecea din întâmplare pe acolo, pe drum spre un pacient cu durere toracică. Medicul a sunat în Dispeceratul Serviciului de Ambulanță Constanța și a anunțat că a găsit un autocar răsturnat între Hanul Kartali și Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Mașina de transport era plină cu turiști ucrainieni: 49 copii și 11 adulți. Ei plecaseră din Bulgaria către Ucraina. Autocarul era înmatriculat în Bulgaria cu numărul PP 6514 BK și este inscripționat cu numele firmei RIKI-A.

UPDATE – Ora 2.35: Primele victime care au ajuns la Spitalul de Urgență Constanța sunt doi copii (de 6 și 10 ani) și un adult. Cadrele medicale spun că aceștia erau conștienți.

UPDATE – Ora 3.15: Potrivit bilanțului provizoriu este vorba de următoarele victime:

  • o fetita de 10 cu traumatism cranio-cerebral
  • o fetita 14 ani cu traumatism lombar
  • o fetita 13 ani traumatism lombar, toracic.

Adultul care a plecat spre spital este mama primilor 2 copii care îi însoțește. Aceasta nu prezintă traumă.

UPDATE – Ora 3.20 Este vorba de un grup de adolescenți, colegi la aceiași școală, care se întorceau acasă, în Kiev, după o vacanță de 12 zile în Bulgaria.

La locul accidentului a ajuns și prefectul de Constanța, Ioan Albu, precum și prim-adjunctul ISU Dobrogea. Un alt autocar a venit după aproximativ o oră și i-a transportat pe elevi la Casa de Cultură din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu. Primarul Ancuța Belu s-a ocupat de asigurarea celor necesare elevilor până când aceștia au plecat mai departe, către Kiev.

UPDATE – Ora 3.40

„La ora 2.06 dispeceratul integrat ISU – SAJ a fost anunțat prin 112, de un accident rutier – un autocar cu 60 de persoane care s-a răsturnat în afara părții carosabile, produs pe DN2A, în apropiere de intersecția cu DJ228, între localitățile Ovidiu li Mihail Kogălniceanu. La ora 2:15 a fost activat Planul Rosu de Intervenție
La fața locului au fost dislocate de urgență 3 ambulanțe SMURD – 2 de tip B și 1 de tip C, 10 ambulanțe SAJ – 9 tip B și 1 tip C, o autospeciala de descarcerare, 1 microbuz pentru transport persoane, 2 Autospeciale Transport Personal și Victime Multiple – ATPVM, Autospeciala de Intervenție la Accidente Colective și Calamități – AIACC. La fața locului au fost găsite 60 de persoane – 49 copii și 11 adulți. Dintre acestea au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – Unitatea Primire Urgențe,  cu 2 ambulanțe SAJ, 3 copii și 1 adult. Persoanele rămase la fata locului vor fi transportate la Casa de Cultură (Caminul Cultural) din Mihail Kogălniceanu“,  a declarat plt. maj. Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*