Au dat foc la un chioșc al „concurenței“ pentru 600 de lei și datoriile din caiețel, la ordinul unei consiliere locale din Ion Corvin

Incendiul s-a întins cu repeziciune. FOTO ISU Dobrogea

Scenarii de film cu mafioți într-un sătuc din județul Constanța. Proprietara unor magazine cu de toate a tocmit doi clienți cu datorii mari pe caiet să dea foc la un magazin al concurenței.

În noaptea de 24 mai, proprietarul unui magazin mixt din satul Viile, comuna Ion Corvin s-a trezit cu chioșcul în flăcări. A sunat la 112, iar la fața locului au ajuns echipaje ale ISU Dobrogea de la Cernavodă. După ce au reușit să stingă flăcările, pompierii au constatat că cel mai probabil focul a fost pus intenționat, neexistând urme de scurt circuit sau altă sursă de foc.

A fost deschis un dosar de cercetare penală, iar în scurt timp, polițiștii din cadrul postului de Poliție Ion Corvin, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța și polițiștii orașului Băneasca, au rezolvat puzzle-ul. Oamenii legii au stabilit că făptași sunt doi localnici, de 19 și 21 de ani, care au fost instigați de o a treia persoană, o femeie de 50 de ani, consilier local.

Aceasta ar fi ordonat incendierea datorită faptului că magazinul victimei mergea mai bine decât al ei. Celor doi le-ar fi promis 2.000 de lei, dar au primit doar 600 de lei cash, restul fiind datoriile de pe caiețel, care le-au fost șterse. Suspecții ar fi dat foc cu ajutorul unui bidon de 5 litri de benzină, lichidul inflamabil fiind achiziționat de nepotul femeii, dintr-o stație de carburanți din Ion Corvin, existând înregistrări video în acest sens.

„Este Florina Nedea, consilier local. Am înțeles de la cei doi băieți audiați la poliție că eu eram următoarea pe listă să îmi dea foc, pentru că din cauza mea nu a câștigat funcția de primar. De asemenea, mai erau și alte persoane din Primărie pe listă. Ea le-a făcut coctailurile cu benzină, motorină și ulei cu care au dat foc. Ea este nebună, nu știu dacă are și acte, dar un om sănătos nu ar face așa ceva. Era o buna scenaristă. Inventa lucruri pe care un om normal nu le putea gândi“ a declarat Marcela Rădulescu, primarul din Ion Corvin

La data de 4 iunie, polițiștii constănțeni au reținut persoanele în cauză pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduse în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar pe 5 iunie au fost prezentate să fie prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE:

Pe numele celor trei persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la distrugere și distrugere prin incendiere au fost emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Persoanele în cauză au fost depuse în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*