Un an de la “Colectiv”! Atunci când ești în fața urnelor, amintește-ți de cine ai vrut să scapi în ultimii patru ani

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

Astăzi se împlinește un an de la tragedia din clubul Colectiv. În urmă cu un an țara se trezea ca dintr-un somn lung și înțelegea că toată corupția din sistem este cea care ucide. A fost un slogan de miting, a fost un motiv pentru ca unii dintre noi să cerem demisii și toate astea au dus la schimbarea Guvernului.

S-a schimbat ceva într-un an? Mai nimic. Și asta nu pentru că Guvernul nu ar fi făcut treabă, ci pentru că legile și, odată cu ele, corupția din sistem nu a dispărut. Parlamentarii și oamenii din Administrația locală sau din instituțiile de stat sunt aceiași.

Partea bună este că pe 11 Decembrie 2016 este momentul în care putem să scăpăm de ei.

Hai să ne aducem aminte ce au cerut tinerii care au ieșit în stradă după tragedia de la Colectiv. Păi, în primul rând au vrut să scape de indivizi precum Ponta sau Oprea. Dacă de ei am scapat pentru că acum au mai multă treabă pe la DNA, decât la conducerea țării, au rămas o grămadă de cățeluși de-ai lor prin Parlament.

Ei bine, pe toți ceilalți avem ocazia să-i schimbăm la alegerile Parlamentare. Hai să facem un exercițiu simplu: toți cei care au fost până acum în parlament trebuie să facă un pas în spate. Da, știu că mulți dintre ei sunt încă pe liste, așa că acesta trebuie să fie primul criteriu atunci când votezi: fără parlamentari vechi.

Vezi un nume care e și acum în Parlament? Alege altă listă!

Vezi fratele, fiul, partenerul de afaceri sau finul unui parlamentar vechi? Treci la altă listă!

Vezi un parlamentar de care nu ai auzit nimic în ultimii patru ani? Taie-l și pe el de la vot!

Vezi pe listă unul care e penal și care a ajuns vedetă pe la ușile DNA? E clar că trebuie să dispară!

Pe toți aceștia ai ajuns să îi urăști și mai mult după tragedia din Colectiv. Ei sunt cei care și-au ajutat colegii să scape de urmariri penale, ei sunt cei care și-au acordat pensii speciale sau care sunt acum obiectul unor dosare penale cu fapte de corupție.

Adu-ți aminte de asta când votezi și nu îi lăsa să ne distrugă încă patru ani din viață.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*