Atelier de robotică la Constanța. Copiii învață să creeze animale și nave spațiale cu ajutorul unor senzori, motoare și computere

Ateliere Brick Expert la Constanța
Ateliere Brick Expert la Constanța

Din toamna aceasta Constanţa îşi îmbunătăţeşte oferta de activităţi extracuriculare pentru copii, adăugând opţiunilor deja existente şi atelierele de inginerie şi tehnologie.

Atelierele Brick Expert sunt o noutate pe piaţa din oraş şi îşi propun să ajute la pregatirea copiilor pentru ziua de mâine, într-o lume care va fi dominată de tehnologie şi mecanisme robotice utilizate în diverse industrii.  Acest lucru este realizat prin implicarea în activităţi educativ – recreative care îmbină armonios noţiuni din ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STIM).

Atelierele îi vor ajuta pe copii să-şi dezvolte abilităţile naturale de rezolvare a problemelor simple sau complexe din viaţa reală; îi va încuraja să comunice, să descopere singuri în ce fel funcţionează lucrurile din jurul lor şi care este explicaţia ştiinţifică a acestora. Totodată vor motiva copiii să înveţe cu plăcere, singuri sau la scoală, concepte de matematici şi ştiinţe care le vor facilita integrarea în lumea reală şi, de ce nu, vor crea premizele unei viitoare orientări profesionale.

Acest atelier este un mix perfect între amuzament şi învăţare. Obiectivul principal este acela de a livra cunoaştere teoretică şi practică despre principiile de bază ale ştiinţelor naturii, fizicii, matematicii şi ingineriei cu ajutorul kiturilor educaţionale Lego® Education motorizate şi programabile.

Structurate pe mai multe module, ce se pot întinde pe durata unui întreg an şcolar, atelierele sunt captivante, practice şi creative în acelaşi timp. Astfel, copiii participă în cadrul fiecărei şedinţe interactive la prezentările fiecărei tematici din program, apoi construiesc modelele propuse, le programează într-un limbaj simplu şi intuitiv iar la final pot îmbunătăţi atât construcţia în sine cât şi programul propriu zis.

Copiii vor realiza astfel modele ale unor vieţuitoare, maşini sau echipamente din viaţa reală, construind elemente de transmitere a mişcării şi animându-le programând motoare şi senzori, părţi integrante din kitul de bază. Vor învăţa noţiuni despre mişcare, forţe, frecare, motoare, putere, senzori, elemente de structură sau mecanisme cum ar fi angrenajele, scripeţii, planul înclinat, camele şi pârghiile.

Daca vi se par cuvinte prea mari pentru copii de vârsta scolară, între 6 şi 10 ani, lucrurile se dovedesc a fi foarte simple atunci când sunt puse în practică chiar de aceştia.

Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe, îi puteţi contacta oricând la email atelierebrickexpert@gmail.com sau telefon 0752 778 728.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*