Asociația Comunelor din România, filiala Constanța s-a întrunit în ședință de lucru

Întrunire a Filialei Județene Constanța a Asociației Comunelor din România

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, reprezentată prin persoana președintelui, Mariana Gaju, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța a organizat pe 15 februarie, începând cu ora 11.00 la Sala Remus Opreanu din cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța o ședința de lucru.

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat următoarele puncte:

  • Discutarea prevederilor legale cu privire la comunicarea actelor administrative către Instituția Prefectului – Județul Constanța în vederea exercitării controlului de legalitate;
  • Discuții pe marginea modificărilor legislative intervenite prin apariția următoarelor acte normative :
    • Legea nr. 231/2018 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.
    • Legea nr. 102/1992 privind stema tarii și sigiliului statului, cu modificările aduse de Legea 146/2016
    • O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.
    • Legea nr. 290/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României
    • Legea nr. 24/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, precum și pentru stabilirea unor măsuri privind evaluarea funcționarilor publici pentru anul 2018.

La această ședință a fost invitat să participe prefectul Dumitru Jeaca, în calitate de reprezentant al puterii executive centrale pe plan local, împreună cu aparatul de specialitate, precum și Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România.

Au fost prezenți la deschiderea ședinței și au luat cuvântul Horia Tutuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Done, subprefectul Județului Constanța, Șenol Ali, suprefectul Județului Constanța și Ștefania Mititescu, șef serviciu juridic Instituția Prefectului.

De asemenea au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului Constanța : Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, reprezentant al Autorității Electorale Permanente, Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, APIA Constanța, Direcției Regionale a Finanțelor Publice, Gruprii de Jandarmi Mobilă a Județului Constanța, O.C.P. I. Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Filială Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România a fost reprezentată de un număr de 35 de comune prin primari și secretarii unităților administrative, constituiți în Corpul Profesional al secretarilor de comune din județul Constanța. Aceștia au adresat întrebări și au expus situațiile cu care se confruntă la nivelul localităților lor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*