Asistenții maternali, la mare căutare. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de un loc de muncă în domeniu

Se caută asistenți maternali pentru copiii instituționalizați. FOTO DGASPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu DGASPC Constanța implementează proiectul „TEAM UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat din fonduri europene. Pentru realizarea obiectivelor asumate, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali profesioniști, la nivelul județului Constanța, demarându-se campania de recrutare.

Candidații care vor să aplice acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

  • solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
  • nu pot fi cumulativ asistenți personali și asistenți maternali profesioniști;
  • nu pot fi pensionari și asistenți maternali profesioniști;
  • trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează să fie primiți în plasament;
  • solicitanții trebuie să prezinte disponibilitate pentru a primi în plasament cel puțin doi copii; solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC Constanța, iar evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;
  • solicitanții trebuie să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele care doresc să devină asistenți maternali se pot prezenta, de luni până joi, în intervalul orar 8,00 – 16,30, iar vineri, în intervalul orar 8,00 – 14,00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil, Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, strada Ciprian Porumbescu, nr. 2, sau pot solicita informații la numărul de telefon 0241/488.648, persoană de contact Simona Neli Constantinescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*