Artificii și petarde descoperite de polițiști ascunde în locul roții de rezervă

În portbagajul a două mașini au fost găsite 150 de kilograme de produse pirotehnice ilegale. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Constanța au făcut o nouă captură de de artificii și petarde. Este vorba de aproximativ 10.000 de articole pirotehnice descoperite în două mașini,.

Acționat în baza planului național Foc de Artificii 2017, pe baza unor informații, polițiștii constănțeni au depistat pe raza localității General Scărișoreanu, o femeie și un bărbat care ofereau spre comercializare aproximativ 10000 de articole pirotehnice ( greutate 150 kg) fără a deține documente legale. Articolele pirotehnice erau din clasa F1, F2, F3 și P1 și erau depozitate în portbagajele a doua autoturisme, unul cu numere de București, iar unul înmatriculat în Bulgaria.

Pe numele celor două persoane, o femeie de 25 de ani din Constanța și bărbat de 38 de ani din Mangalia, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Sezonul acesta, au făcut trei mari capturi de articole pirotehnice ilegale: una de 3700 kg – cea mai mare din istoria Constanței, una de 860 kg și ultima de 150 kg. În total, sunt cercetate penal pentru aceste fapte șase persoane, toate în stare de libertate: 5 bărbați și o femeie, toți cetățeni români.

Produsele ilegale descoperite la ultima acțiune provin din Bulgaria, iar celelalte au fost importate din Polonia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*