Amenzi pentru firmele care au spart carosabilul în municipiul Constanța și l-au peticit în loc să îl repare, uneori fără autorizație

Se efectuează lucrări de asfaltare. FOTO Cătălin Schipor

Direcția Generală a Poliției Locale Constanța a primit din partea cetățenilor mai multe sesizări cu privire la starea carosabilului din municipiul Constanța după executarea unor lucrări efectuate de către diverse firme. Controalele efectuate în control au scos în evidență mai multe probleme.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au analizat aceste cereri, iar în urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei pentru încălcarea prevederilor legale privind executarea lucrărilor tehnico-edilitare din municipiul Constanța după cum urmează:

• Trei persoane juridice au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei pentru executarea de lucrări fără a deține Autorizația pentru scoaterea temporară din folosință a domeniului public și/ sau privat eliberat de autoritatea publică locală și/sau pentru nedeținerea avizului tehnic de spargere eliberat de administratorul drumului;

• O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei i-a fost aplicată unei persoane juridice pentru nerespectarea obligației privind împrejmuirea și protejarea zonei de intervenție cu gard de protecție și nedirijarea cu echipament corespunzător;

• O persoană juridică a fost sancționată contravențional cu suma de 1.500 lei pentru nerespectarea termenelor de execuție a lucrării prevăzut prin Autorizația pentru scoaterea temporară din folosință a domeniului public.

Activitatea de verificare și control întreprinsă de către polițiștii locali îşi propune să-i descurajeze pe cei care, mizând de timpul scurt de intervenţie, execută lucrările fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*