Amenzi de peste 900.000 lei date de polițiștii locali constănțeni în luna august

Polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Pe parcursul lunii august 2018, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor și a celor care și-au petrecut zilele libere pe litoral.

Astfel, în perioada 1 – 31 august, aceștia au aplicat 3.861 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 919.325 lei.

Controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, prevenirea tulburarii ordinii și liniștii publice, protecția mediului, etc.

  • ordinea şi liniștea publică: 939 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru: zgomotul produs de operatorii economici care desfășoară activități comerciale de tip bar/restaurant/club, apelarea în mod repetat la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială și care afectează buna vecinătate,etc.
  • OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi – 7 persoane au fost sancționate contravențional pentru neîndeplinirea obligațiilor legale pe care le au în calitate de stăpâni ale unor animal din rasa canină și cu potențial agresiv.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 779 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local – au fost sancționate contravențional 1624 persoane care nu dețineau titlu de călătorie valabil și obligatoriu pe mijlocul de transport public în comun.
  • Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic- 12 persoane au fost amenadate contravențional cu suma de 1000 lei fiecare, pentru activități de picnic în locuri, care nu erau destinate unor astfel de activități și care de cele mai multe ori consumau băuturi alcoolice pe domeniul public.
  • OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionarea a câinilor fără stăpân- 10 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției.
  • Legea nr.12 / 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 428 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă ( Stațiunea Mamaia, 3 Papuci, Modern), dar și în perimetrul pietelor agroalimentare constănțene Tomis 3, Brotăcei, Cireșica, Piața Griviței ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv statiunea Mamaia).

De asemenea, politiștii locali au identificat/ legitimat 3170 de persoane și au dispus 141 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.

Împotriva a opt persoane s-a folosit forța fizică și/sau mijloacele din dotare (cătușe), conform prevederilor legale.
Tot, în luna august, au fost constatate 11 infractiuni – mai multe încălcări ale art.214 din Codul Penal privind exploatarea cerșetoriei și 4 depistări de persoane care practicau jocuri de noroc de tip alba/neagra, fapte prevăzute de art.23, alin.2, lit.c, din O.G nr.77/2009 actualizată privind exploatarea jocurilor de noroc.
Toate cazurile au fost predate spre competență și soluționare instituțiilor abilitate să cerceteze faptele săvârșite cu încălcare normelor de drept penal.

Aproape 400 de persoane s-au adresat Direcției Generale Poliția Locală Constanța în vederea soluționării unor probleme care intră în sfera de competență instituțională. În domeniul ordinii și liniștii publice au fost înregistrate 65 petiții scrise și 332 sesizări telefonice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*