Amendă suplimentară pentru Autoservirea Auchan Maritimo. Alte 330 kilograme de mâncare au fost confiscate

Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată
Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată

Focarul de enterocolită de la autoservirea Auchan Maritimo a fost luat la control de mai multe instituții ale statului.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța (DSP) spun că au fost în control pe data de 22 decembrie, atunci când au apărut primii pacienți cu simptome de toxiinfecție alimentară. Medicii nu aveau însă baza controlului pentru că niciun pacient nu mai avea bonul de la mâncarea consumată în sectorul de gastronomie al Auchan Maritimo. Ulterior, una dintre persoanele internate a reușit să găsească o chitanță, așa că medicii au prelevat probe din mâncarea indicată.

Citește și: FOTO Amendă de 30.000 lei aplicată de Crăciun pentru un supermarket din Constanța. 18 oameni au ajuns la spital cu enterocolită cu salmonela

Rezultatele de laborator vor indica abia marți care a fost cauza îmbolnăvirii și atunci vor fi luate măsuri suplimentare.

Nici cadrele Direcției Sanitar Veterinare (DSV) nu au stat cu mâinile în sân. Medicii de acolo au verificat autoservirea pe 27 decembrie și au găsit aproape 330 de kilograme de carne și mâncare gătită expirată sau depozitată în condiții necorespunzătoare.

Toata marfa a fost confiscată și urmează să fie incinerată. Reprezentanții DSV au aplicat o amendă de 2000 lei. Autoservirea a fost închisă până la remedierea deficiențelor.

Reamintim că Auchan Maritimo a fost închis de către inspectorii ANPC după ce 18 persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu enterocolită cu salmonela. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au aplicat o amendă record – 30.000 lei – și au confiscat 140 kilograme de carne și mâncare gătită.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*