FOTO Amendă de 30.000 lei aplicată de Crăciun pentru un supermarket din Constanța. 18 oameni au ajuns la spital cu enterocolită cu salmonela

Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată
Auchan Maritimo a fost amendat de ANPC pentru mâncarea expirată

Mâncarea expirată sau depozitată necorespunzător de la un supermarket din Constanța a făcut ca 18 persoane să ajungă la spital. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie și ar fi rămas fără urmări dacă una dintre paciente nu ar fi sesizat un ziar local din Constanța.

“Doresc să raportez un caz foarte grav, 18 persoane, dintre care 6 au refuzat internarea că mai apoi să o solicite, au fost internate cu Enterocolită cu Salmonela după ce în ziua de 22.12 au consumat musaca în cadrul autoservirii Auchan din Maritimo. Ţin să precizez că nu toţi cei care am consumat de acolo în ziua respectivă suntem în posesia bonurilor fiscale, însă suntem 18 persoane grav bolnave”, a spus, pentru “Replica”, una dintre persoanele bolnave, respectiv Natalia R.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au reacționat patru zile mai târziu și au făcut un control. Iată comunicatul transmis de ANPC:

“Din ordinul Directorului General al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, dl. Paul Anghel, în urmă articolului din presă în care se prezintă faptul că un număr de 18 consumatori a fost diagnosticat și internat cu enterocolită cu salmonelă, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, coordonată de dl. Comisar Șef Adjunct Cornel Radu, s-a deplasat în data de 26.12.2015 ora 10 la sectorul de gastronomie aparținând Hypermarketului Auchan din incintă Maritimo Shopping Center.

În urmă verificărilor s-a găsit la comercializare o cantitate de 15.3kg preparate culinare ( orez sârbesc, piure cartofi, paște cu pui, piep pui rotisat, cotlet la grătar ) care nu respectă condițiile de depozitare. De asemenea, în spațiul de depozitare s-a găsit o cantitate de 98.53kg piftie de curcan, piftie porc, ruladă de spanac cu brânză, carne fiartă porc, carne la garniță, cremă de zahăr ars având data durabilității minimale depășită.

În spațiul de depozitare se afla o cantitate de 26.54kg materie prima (merluciu, file somon, medalion somon, păstrăv) cu etichete reprezentând data decongelării 23.12.2015, la care decongelarea s-a făcut în condiții improprii (imersate în apa) ce a condus la deprecierea acestora, produsele având miros necorespunzător.

Întreaga cantitate de preparate culinare și materie prima (140 kg) a fost oprită definitiv de la comercializare și retrasă din circuitul consumului uman.

Pentru deficiențele constatate SC Auchan România SA a fost sancționată contravențional cu amendă 30.000 lei și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Amendă suplimentară pentru Autoservirea Auchan Maritimo. Alte 330 kilograme de mâncare au fost confiscate | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*