Amendă de 500 de lei pentru că nu a strâns excrementele câinelui – se întâmplă în Constanța!

Să nu strângi după câinele tău pe stradă, scoți din buzunar 500 de lei. FOTO Matthew Feeney

Ignorarea legilor atunci când deții un animal de companie, te poate costa foarte scump. În ultima perioada, lucrătorii Direcției Generale a Poliției Locale Constanța au aplicat 26 de amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei în ceea ce privește modul de comportament al proprietarilor de animale de companie, în special de câini.

Potrivit reprezentanților DGPL, una din cele mai reclamate situaţii de fapt este cea în care oamenii ies în parc, să se plimbe și observă câini lăsaţi liberi fără lesă ori botniță de către stăpâni.

Un alt aspect semnalat este acela că deținătorii animalelor de companie nu strâng mizeria lăsată de propriile patrupede. Ultimul caz sesizat polițiștilor locali, a fost a locuitorilor din zona străzii Raposodiei. Oamenii au semnalat faptul că anumite persoane, ies la plimbare cu animalele de companie și nu colectează excrementele făcute și lăsate pe domeniul public.

La locul sesizării a fost trimis un echipaj, al Poliției Locale care a constatat că aspectele sesizate se confirmă. Drept urmare,  fapt pentru care au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională, fiind aplicate două amenzi de câte 500 de lei pentru două persoane care au încălcat prevederile normelor legale privind curățenia în municipiul Constanța.

„Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă, botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau încalc area normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului sau răspunderea penală“, precizează reprezentanții DGPL Constanța

Cel mai proaspăt exemplu este cel din data de 9 mai, când, un câine, talie mare, din rasa metis a fost găsit abandonat în zona Școlii nr.7. Deoarece fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost declinat spre competentă soluționare secției de poliție competentă material de pe raza de domiciliu a deținătorului legal al patrupedului. În aceeași zi, câinele a fost capturat,ridicat și transportat în localitatea Ovidiu, la adăpostul câinilor fără stăpân.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*