Alegerile europarlamentare din Constanța, desfășurate cu puține incidente. Mama primarului Făgădău “a încercat să introducă în urmă mai multe buletine de vot”, spun polițiștii

Ziua de votare s-a terminat, iar în județul Constanța nu au lipsit micile incidente electorale. Cel mai răsunător caz a fost cel al mamei primarului Decebal Făgădău, surprinsă cu mai multe buletine de vot asupra sa. 

Cele mai multe sesizări făcute au fost cu privire la buletinele de vot ștampilate pe prima pagină, care au atras după sine și anularea voturilor, dar și epuizarea buletinelor de vot cum s-a întâmplat în stațiunea Mamaia, unde au dat buluc turiștii să voteze. De asemenea, au fost secții de votare unde nu s-a putut vota pe listele suplimentare, iar general, la intrarea în secția de votare, alegătorii erau întrebați dacă optează să voteze și pentru europarlamentare și pentru referendum, deși în mod normal era opțiunea alegătorului să refuze.

La capitolul dosar penal, primul a fost întocmit la Secția de votare nr. 12, acolo unde un alegător, în momentul în care a intrat în cabină să voteze a observat că unul dintre buletinele primite avea deja o ștampilă cu VOTAT aplicată pe el. În jurul orei prânzului, la secția de votare de pe strada Badea Cârțan, mama primarului din municipiul Constanța, Decebal Făgădău a fost surprinsă cu cinci buletine de vot asupra sa.

„Polițiștii din Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, la o secție de votare, o femeie ar fi fost surprinsă în timp ce încerca să introducă în urnă mai multe buletine de vot. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

O altă problemă de natură penală a fost depistată la urna mobilă de la Secția Exterioară TBC osteoarticular de la Agigea, unde un bărbat a încercat să bage în urnă patru buletine de vot în loc de trei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*