Ai firma afectată de vremea rea? Poți să soliciți eliberarea avizului de forță majoră la CCINA

Drumuri înzăpezite

Având în vedere avertizările meteorologice şi codurile instituite pe raza judeţului Constanţa, din perioada 06.01.2017 şi până în prezent,  precum şi fenomenele meteorologice extreme ce au afectat activitatea multor agenţi economici, le reamintim firmelor constănţene că există posibilitatea solicitării unui aviz de forţă majoră, menit să exonereze de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forţă majoră şi care nu şi-a îndeplinit sau nu-şi poate îndeplini, total sau parţial, obligaţiile asumate prin contract, faţă de partenerul contractual.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa are atribuţia exclusivă de a aviza cazurile de forţă majoră, în raza judeţului Constanţa. Până la acest moment,  s-au înregistrat numeroase solicitări, primite din partea agenţilor economici.

Deosebit de important este ca agenţii economici, afectaţi de evenimentul de forţă majoră, să notifice partenerilor contractuali, existenţa forţei majore, ce împiedică executarea totală sau parţială a obligaţiilor contractuale, în termenul stipulat în contract sau, în absenţa unei astfel de prevederi, într-un termen rezonabil de la declanşarea forţei majore, urmând ca ulterior să prezinte avizul de forţă majoră eliberat de CCINA Constanţa.

Pentru consultanţă, în ceea ce priveşte documentaţia necesară, puteţi contacta Direcţia Juridică şi Arbitraj, din cadrul CCINA Constanţa, tel: 0241.619854, fax: 0241.619454, e-mail: office@ccina.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*