Aeroportul Mihail Kogălniceanu a avut cu 40% mai mulți pasageri și aeronave față de anul trecut

Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu
Avion pe pista Aeroportului Mihail Kogălniceanu

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. a încheiat activitatea desfăşurată în luna octombrie 2017 înregistrând rezultate superioare faţă de luna octombrie 2016. În aceste condiţii, societatea a înregistrat în luna octombrie 2017 un trafic total de 9620 pasageri, în creştere cu 7.8% faţă de luna octombrie 2016, cu o medie zilnică de 310 de pasageri.

De asemenea, a fost înregistrat un număr de 634 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 94% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o medie zilnică de 20 mişcări.

Urmare a celor prezentate mai sus, în perioada ianuarie – octombrie 2017, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa s-a înregistrat un trafic total de 123.355 pasageri, în creştere cu 19% faţă de aceeași perioadă a anului 2016. De asemenea, a fost înregistrat în perioada ianuarie – octombrie 2017 un număr de 5.390 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie – octombrie 2017 au fost transportate 670 tone de marfă.

Anul 2017 a adus o oportunitate pentru dezvoltarea aeroportului  prin inaugurarea  bazei operationale Blue Air, ceea ce a dus la creșterea traficului de pasageri.

Pentru sezonul de vară 2018, Blue Air va lansa zborurile din Constanța către Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano, Oradea, Paris și Timișoara, cu frecvențe crescute pentru rutele Constanta – Cluj-Napoca și Constanta – Timișoara, la trei zboruri pe săptămână și doua zboruri pe săptămână pentru Constanta – Oradea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*