Aeromania sărbătorește zece ani pe 2 iulie la Aeroportul Tuzla

Aeromania include un show pirotehnic aerian
Aeromania include un show pirotehnic aerian

Eveniment de anvergură internaţională, airshow-ul AEROMANIA este organizat exclusiv din fonduri private de Asociaţia Regională pentru Promovarea Aviației şi Regional Air Services, cu sprijinul a peste 60 de companii si organizatii non-profit dintre cele mai prestigioase. Aeromania are loc pe 2 iulie 2016, începând cu orele 15.oo.
Pentru că show-ul aerian depinde de condiţiile meteorologice, va exista şi ziua de rezervă – duminică, 3 iulie 2016. Intrarea publicului este liberă, în timp ce în zona VIP accesul se face pe bază de bilete.

Ediţia cu numărul zece păstrează standardul cu care şi-a obişnuit publicul. Spectacolul din aer şi de la sol este asigurat de piloţi de acrobaţie de renume mondial, români şi străini, concerte de muzică live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă şi de fotografie, concursuri, food-court, spaţii de joacă pentru copii, dar şi noi atracţii.

Timp de opt ore, unii dintre cei mai talentaţi piloţi acrobați din lume vor executa demonstraţii aeriene. In acest anturaj select, Regional Air Services – Aeroport Tuzla lanseaza oficial prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România.

Parte a Regional Air School, cursurile pentru acrobaţie au fost autorizate în 25 mai 2016, iar aeronava folosită pentru instruire este EXTRA 200.

Şi Iacării Acrobați sărbătoresc odată cu AEROMANIA, 10 ani de la debutul lor ca prima formație privată de acrobație a țării, debut care a avut loc pe Aeroportul din Tuzla.

De la această ediţie importantă nu lipseşte lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european si mondial la acrobaţie. Figurile create de el – „Roata lui Kairys” (un desen ce seamănă cu roata din parcurile de distracţii) și „Micul Loop” (un fel de spirală pe cer) vor ţine şi anul acesta ochii aţintiţi către cer.

Nicolae “Mami” Mihăiță, o legendă printre aviatorii români, este o prezenţă importantă la AEROMANIA. De peste 60 de ani, planorismul este pentru el un “drog” de care nu se poate lipsi şi îl ambiţionează să participe în continuare la competiţiile naţionale, unde este obişnuit cu podiumul câştigătorilor. La vârsta de 80 de ani, este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

Hawks of Romania, reprezentanţi ai ţării noastre la evenimente și competiţii aviatice internaţionale, echipa de paraşutism Blue Wings, dar şi formaţia de 2 planoare White Wings de la Aeroclubului României vor da culoare evenimentului.

Demonstrațiile militare cu avioane și elicoptere din flota Forțelor Navale şi a Forțelor Aeriene Române completează programul. Statul Major al Forţelor Aeriene participă cu o grupare de trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma. La rândul său, Statul Major al Forţelor Navale îşi dă concursul cu trei aparate YAR 330 Puma pentru a demonstra cum se face inserţia și extracţia rapidă a unei grupe de opt militari. În timpul acestei acţiuni, se va folosi armamentul individual și se va trage cu muniţie de manevră. A doua acţiune va arata publicului cum se face coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare.

Mintingul se va încheia cu tradiționalul număr aviatico-pirotehnic susținut de Air Bandits, formaţie din care fac parte Jurgis Kairys, Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman. „Vânătoarea tâlhărească” dintre cei trei Iacări acrobați și Jurgis Kairys simulează o spectaculoasă scenă de luptă aeriană.

Atmosfera neconvenţională de garden party vine cu o ofertă de nerefuzat: de la bere, grătar, la specialităţi raw-vegan. Aeromania este și o sărbătoare culinară. Cantina 9 prepară la vedere micii, cârnații ardelenești, ceafă de porc și apetisantele costițe afumate, alături de care cea mai potrivită băutură este berea rece, din belșug. Cămara cu merinde completează atmosfera energizantă și aduce culoare și vitamine în preparatele raw vegan. La Panaitache găsiți mâncarea gătită tradițional, punctul forte fiind fasolea cu ciolan “Spaima cascadorului’, pregătită la fața locului, pe pirostrii.
În loja VIP se vor degusta unele dintre cele mai savuroase vinuri marca Domeniile Sâmburești, iar specialiștii de la Kfea.ro vor avea grijă cu espresso și cappuccino ca atmosfera să nu se relaxeze prea mult.

Muzica rock, pop rock și folk va însoţi spectacolul aerian. Printre cei care vor urca pe scena AEROMANIA și vor susţine concerte live se numără trupele Zdob și Zdub, R.O.C.K. şi Mihai Mărgineanu. Adrenalina va fi “îmblânzită” în zona mai liniștită a expozițiilor aviatice sau a mașinilor de epocă de la Retromobil, unde vor fi expuse peste 25 de mașini de colecție.

Printre surprizele din acest an se numără un moment interactiv oferit în deschiderea mitingului aviatic de ansamblul Elpis, constând în dansuri greceşti. Simpatia reciprocă dintre comunitatea elenă şi aviatori va putea fi surprinsă de fotografi şi jurnalişti de la ora 14.oo – când costumele tradiţionale greceşti se vor amesteca, în dans (mai mult sau mai puţin acrobatic), cu cele de piloţi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*