Aduții și copiii cu dizabilități sunt actori pentru o zi, dornici de aplauze și afirmare

Copii dar și adulții cu nevoi speciale au pregătit un spectacol special. FOTO DGASPC Constanța

 

S-au pregătit intens, au emoții și abia așteaptă să urce pe scenă în aplauzele publicului. Este vorba despre mai bine de 50 de adulți și copii cu dizabilități ocrotiți în cadrul serviciilor sociale cu cazare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța care vă invită să fiți alături de ei într-un spectacol inedit pregătit cu ocazia Zilei de 3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Ziua de 3 Decembrie fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în 1992, prin rezoluția 47/3, drept Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilități (1983-1992). Potrivit estimărilor ONU, aproximativ 15% din populația lumii trăiește având o formă de dizabilitate, iar 80% din aceasta trăiește în țările în curs de dezvoltare. Din numărul total al acestora, 100 de milioane sunt copii. 153 de țări au semnat Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Cu această ocazie, pacienții din 12 centre din județul Constanța vor susține joi, 7 decembrie, începând cu ora 13.00 la Casa de Cultură ”Constantin Tănase”, str. Nicolae Bălcescu, nr. 27 A, oraș Techirghiol, județul Constanța, un spectacol inedit. În cadrul acestuia, spectatorii vor putea urmări dansuri turcești, dansuri populare (Hora Dobrogeană sau Rața) chiar și vals, dar și dansuri moderne (Thriller – Michael Jackson, colaj de dansuri populare, rap și latino). Adulții și copiii cu dizabilități au pregătit recitaluri de poezii cu tematica sărbătorilor ce se apropie, diferite scenete printre care ”Surdu’ nu aude dar le potrivește” sau ”Mister Been își face un sandwich”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*