Acțiuni de amploare pe linie rutieră, pe raza județului Constanța

Polițiștii constănțeni au ieșit pe străzi. FOTO IPJ Constanța

În perioada 26 – 28 octombrie, în urma acțiunii desfășurată de Inspectoratul General al Poliției Române la nivel național, privind siguranța în trafic a tuturor participanților, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de colegii din cadrul Birourilor Rutiere Constanța, Medgidia și Mangalia, dar și de la formațiunea rutieră din Cernavodă, au acționat pe raza întregului județ, ocazie cu care au aplicat 561 de sancțiuni, dintre care 547 la O.U.G. 195/2002, cu o valoare totală de 162.690 de lei.

Scopul acestei activități a fost conștientizarea și prevenirea conducătorilor auto privind accidentele rutiere produse ca urmare a distragerii atenției acestora, prin utilizarea telefonului mobil, fără a folosi dispozitivul ,,mâini libere”.

204 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Totodată, polițiștii rutieri constănțeni au retras 19 certificate de înmatriculare și au reținut 23 de permise de conducere.

Din statistica întocmită pe primele 9 luni ale anului 2018 au fost înregistrate, la nivelul județului Constanța, 110 accidente cauzate pe fondul distragerii atenției conducătorilor auto, față de doar 10 accidente înregistrate pe perioada similară a anului 2017.

Acest trend crescător al accidentelor rutiere, cauzate pe fondul neatenției în conducere, a determinat Poliția Română să desfășoare astfel de activități preventive, având ca obiectiv schimbarea atitudinală a conducătorilor auto.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*