Acțiune amplă a polițiștilor de la Transporturi soldată cu reținerea a 31 de persoane

În urma perchezițiilor au fost găsite mai multe sume de bani. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii de la transporturi au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în 7 județe, la persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și cu produse petroliere. 31 de persoane au fost reținute.

La data de 22 februarie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi – I.G.P.R., au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în județele Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Ialomița, Bacău și Prahova.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane bănuite de furturi de ambarcațiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum și contrabandă cu țigări și produse petroliere.

La activități au participat și polițiști de la structurile de poliție transporturi din București, Galați, Iași, de la inspectoratele de poliție județene Tulcea și Galați, jandarmi, precum și reprezentanți ai Autorității Navale Române.

De asemenea, au fost efectuate controale la bordul a 6 nave sub pavilion românesc pentru verificarea gestionării și consumului de carburanți achiziționați în regim suspensiv.

Activitățile au fost activitate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate o arbaletă cu două săgeți, aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier, 8 unelte de pescuit monofilament cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, în lungime totală de aproximativ 800 de metri, o bonină de plasă de pescuit din fir nylon, în lungime de 200 de metri, 3 unelte de pescuit din fir textil tip ohan, în lungime totală de 250 de metri și 3 prostovoale noi, interzise la deținere.

De asemenea, au fost ridicate aproximativ 1.000 kg. de cărbune tip cocs, ambalat în 20 de saci de rafie a câte 50 kg. fiecare, 1.360 de țigarete de contrabandă, 57 de telefoane mobile, 13 cartele pre-pay, 13.700 de euro și 297.700 de lei.

Totodată, au fost depistate la percheziții un certificat de calificare profesională în specializarea sudor, despre care există indicii temeinice că este falsifcat, aproximativ 9.800 kg. de porumb fără documente legale de proveniență și care au fost lasată în custodie până la finalizarea cercetărilor, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.

Totalul valorii bunurilor ridicate in vederea confiscării este de aproximativ 445.430 de lei.

În urma administrării probatoriului, 31 de persoane au fost reținute de polițiști pentru delapidare și complicitate la delapidare, ulterior față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*