UPDATE FOTO Accident în lanț pe Autostrada Soarelui. 3 morți și 60 răniți după ce 29 mașini s-au ciocnit din cauza ceții

Accident în lanț pe autostrada A2

UPDATE 13.40: Comunicatul oficial transmis de către  Departamentul pentru Situații de Urgență:

“Peste 100 salvatori au intervenit, în această dimineață, în cazul accidentului rutier produs pe Autostrada A2, km 67, în care au fost implicate 29 mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.

În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul. Persoanele care acuzau afecțiuni medicale au fost transportate de urgență la Spitalul din Lehliu și la unități medicale specializate din București (Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Bagdasar Arsene, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Universitar, Spitalul Elias și Spitalul Județean Ilfov).

Pentru gestionarea situației, imediat după anunțarea evenimentului (ora 08.37), la nivelul județului Călărași a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fiind alertate echipaje specializate din zona de competență, precum și de la ISU București-Ilfov, Ialomița și Constanța. Totodată, au fost prealertate spitalele care dețin unități de primiri urgențe din București, pentru a fi în măsură să primească răniții.

La fața locului au acționat 94 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISU Călărași, ISU București-Ilfov, ISU Ialomița și ISU Constanța) și 9 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca și Unitățile de Primiri Urgențe Călărași și Ialomița, fiind implicate 12 echipaje de prim ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, 3 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 5 autospeciale de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de prim ajutor și 10 ambulanțe ale Serviciilor de Ambulanţă din județele Ialomița, Călărași, Constanța și București-Ilfov. De asemenea, la locul accidentului au intervenit și polițiștii rutieri pentru asigurarea accesului echipelor de intervenție.

Intervenția de urgență a fost realizată în sistem integrat fiind demarate procedurilor specifice situaţiilor de accidente cu victime multiple. Acțiunile salvatorilor s-au derulat în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusa.

Pentru stabilirea contactului direct cu familiile aparținătorilor, DSU a operaționalizat două linii telefonice (021/264.85.15 si 021/264.85.16) la care au fost oferite informații despre victimele implicate în accident”.

UPDATE 13.00: 13 victime au fost transportate la Spitalul Bagdasar, 11 la Spitalul Floreasca, 5 la Spitalul Sf. Pantelimon, 5 la Spitalul Universitar, 4 la Spitalul Elias, 3 la Spitalul Sf. Ioan.

UPDATE 11.30: Au fost implicate 60 de persoane, 3 victime au decedat, 41 au fost transportate la spitale, 16 au refuzat transportul.

La accident au intervenit 8 ofițeri, 86 subofițeri, 9 medici și 22 asistenti din patru județe, după cum urmează:

ISU Călărași
50 pompieri (5 of și 45 subofițeri)
1 medic
8 asistenți

ISU București-Ilfov
30 pompieri (3 ofițeri și27 subofițeri)
7 medici
8 asistenți

ISU Ialomița
5 pompieri – subofițeri
1 medic
6 asistenți

ISU Constanța
9 pompieri – subofițeri

UPDATE 10.20: Bilanțul a ajuns la 39 victime. 15 victime au fost transportate la Spitalul Lehliu, 3 la Spitalul Sfântul Pantelimon, două la Spitalul Bagdasar și o victimă la Spitalul Floreasca.

Departamentul pentru situații de urgență a pus la dispoziție două numere de telefon pentru familiile celor implicați în accident: 021.264.85.15 si 021.264.85.16.

Un accident teribil a avut loc în acestă dimineață pe Autostrada Soarelui. 20 mașini s-au ciocnit din cauza ceții dense. Impactul a avut loc la kilometrul 67 al Austostrăzii A2. Imediat au fost mobilizate forțe din Călărași, București și Constanța.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență spun că la ora 9.30 erau înregistrate 32 victime, din care patru decedați. 7 persoane au fost descarcerate.

Anchetatorii spun că a fost vorba despre două accidente rutiere. Două mașini s-au ciocnit pe Autostradă și, câteva minute mai târziu, un TIR care venea în urma lor a reușit să le evite cu o frână. Nu același lucru s-a întâmplat și cu mașinile din urma TIR-ului. Un microbuz încărcat cu pasageri a lovit în plin mașina de mare tonaj. Alte 25 mașini au intrat și ele în carambol din cauza ceții.

A fost declanțat planul roșu de intervenție și au intervenit 10 mașini SMURD, 10 ambulanțe și 3 mașini de descarcerare.

De la ISU Dobrogea au plecat două mașini SMURD și o mașină de transport pentru victime multiple. Ceața a făcut ca elicopterele SMURD să nu se poată deplasa, așa că transportul victimelor este mult mai dificil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*