A început Tabăra Internațională de Pictură de la Medgidia

Tabără de pictură la Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

În sala de ședințe a Primăriei Municipiului Medgidia a avut loc prima întrunire a artiștilor plastici participanți la cea de-a XVI-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură ,,Lucian Grigorescu”.

Anul acesta, vor picta la Medgidia următorii pictori: Adina Dogaru, Anda Tănasă, Dan Cârjoi, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Zigman Claudia, Zigman Mihai (România); Ivanka Petrova, Petia Ilieva, Fikrat Salimov, Milcho Bonev, Todor Iliev (Bulgaria); Feridun Işıman (Cipru); Leticia Sansores, Tana Ribeiro (Germania); Vasile Rață (Republica Moldova) Bahri Genç, Kenan Özgür (Turcia).

Sarcina evaluării lucrărilor plastice realizate și donate municipalității îi revine și în acest an criticului de artă, Alice Dinculescu, care și-a exprimat nerăbdarea de a admira operele de artă în cadrul vernisajului de săptămâna viitoare. În prezent, colecția de artă a municipiului Medgidia numără peste 500 de tablouri.

În deschiderea taberei, reprezentanții administrației publice locale au urat bun venit tuturor participanților, succes și inspirație.

Artiștii plastici au fost așteptați și aplaudați de cursantele cercului de pictură coordonat de artistul plastic Mircea Costea, ale căror lucrări au fost expuse în holul Primăriei Municipiului Medgidia.

Ediția din acest an se desfășoară în cadrul proiectului ,,Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2.

Vernisajului taberei de pictură va avea loc sâmbătă, 3 august, de la ora 18.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*