9485 de elevi din județul Constanța participă la simularea BAC 2017- 2018

Gata de examen. FOTO Komsomolec

În perioada 19- 22 martie 2018, se desfășoară simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național 2017- 2018.

Probele se derulează în 61 de unități de învățământ din județul Constanța, cu participarea unui număr de 9663 de candidați, după cum urmează:

• 4897 de elevi- clasa a XI-a;
• 4588 de elevi- clasa a XII-a.

Calendarul desfășurării probelor este:
• 19 martie 2018- Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
• 20 martie 2018- Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
• 21 martie 2018- Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
• 22 martie 2018- Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă (numai pentru elevii de clasa a XII-a)

Probele încep la ora 9.00 și timpul destinat elaborării lucrării scrise este de 3 ore.

Conform prevederilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simularea națională nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulare nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*