7 întâlniri de informare despre principiile mobilității urbane durabile, la Constanța

Mobilitate urbană în Munchen
Mobilitate urbană în Munchen

Coaliția ONGurilor Constanța în parteneriat cu Primăria Constanța și cu sprijinul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța invită cetățenii polului de creștere* Constanța și pe cei din localitățile Mangalia și Medgidia să participe la cele 7 întâlniri de informare despre principiile mobilității urbane durabile, programate să aibă loc în perioada 06 iulie – 12 iulie 2016. Persoanele interesate să afle cum se pot implica în planificarea mobilității urbane durabile, sunt așteptate la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (Delfinariu). Cei care nu pot participa, vor putea urmări on-line întâlnirile accesând următoarele link-uri: Ziua 1Ziua 2Ziua 3Ziua 4Ziua 5Ziua 6Ziua 7.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Constanța (disponibil pe site-ul http://www.primaria-constanta.ro – secțiunea proiecte) propune un tip de planificare a orașului și a zonei sale funcționale după modelul celor aplicate cu succes în majoritatea orașelor europene. Scopul celor 7 întâlniri este de a explica modul în care produce efecte acest tip de planificare și necesitatea implementării ei în Constanța și în zona ei de influență.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Constanța abordează în mod direct modurile de deplasare motorizată și nemotorizata și promovează principii ce încurajează o viață sănătoasă și reducerea factorilor poluanți. Infrastructura orașului va suferi modificări în urma implementării acestui plan strategic, urmărindu-se utilizarea eficientă a spațiului public prin împărțirea echitabilă între modurile relevante de transport: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, transportul public și transportul motorizat individual.

Vor fi discuții libere, pe înțelesul tuturor, despre importanța planificării mobilității urbane durabile. Participarea este gratuită.

Persoanele care participă vor putea pune întrebări și vor putea aduce argumente pentru pozițiile exprimate. Se dorește un dialog între specialiști și părțile interesate, astfel încât cetățenii să se poată implica activ în dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Constanța.

Întălnirile vor avea loc în fiecare zi, în perioada 06 iulie – 12 iulie 2016, între orele 17.00 – 20.00, în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (Delfinariu) din Bd. Mamaia nr 255. Persoanele interesate pot solicita informații despre întîlnire la numărul de telefon dispecerat Primăria Municipiului Constanța 0241/550055 sau la adresa e-mail primarie@primaria-constanta.ro.

Ai dreptul să fii informat și consultat! Participă!

*Localități din polul de creștere Constanța: Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Costinești, Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla, Valu lui Traian.

Poster Saptamana Planului de Mobilitate Urbană
Poster Saptamana Planului de Mobilitate Urbană

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*