6 aniversări pentru aeroportul Tuzla în 2016

10 ani de evenimente la Aeroportul Tuzla
10 ani de evenimente la Aeroportul Tuzla

Anul 2016 aduce pentru Aeroportul Tuzla nu mai puțin de 6 aniversări speciale. Locația din sudul litoralului sărbătorește în luna iulie 10 ediții de Aeromania și odată cu acest eveniment vor începe și restul zilelor de sărbătoare.

10 ediţii AEROMANIA 
– cel mai spectaculos airshow din România organizat din fonduri private 
Aeromania este un eveniment de anvergură internaţională pentru care își unesc forţele toţi cei îndrăgostiţi de aviaţie – de la piloţi români sau străini, la companii perstigoase, ONG-uri, presă, artiști, colecţionari.  Rezultatul este pe an ce trece mai spectaculos, remarcându-se prin originalitate și bun gust; a zecea ediţie, programată pentru 2 iulie (zi de rezervă meteorologică – 3 iulie) promite sa fie apogeul seriei de airshowuri marca Tuzla de până acum.
Performanţa se datorează solidarităţii și pasiunii pentru aviaţie a celor care sprijină acest efort, și nu cheltuielilor de la bugetul public – ceea ce face demersul înzecit mai greu, dar și meritul mai mare.
A zecea ediţie readuce publicului cele mai apreciate elemente din anii trecuţi, dar și elemente inedite și premiere.

10 ani de la debutul primei formaţii private de acrobaţie, tot pe aeroportul din Tuzla: Iacării Acrobaţi (Dan Stefănescu, Ioan Postolache, Dan Conderman)
Pe aeroportul din Tuzla și-a început activitatea, cu 10 ani în urmă, prima formaţie privată de acrobaţie din România – Iacării Acrobaţi – care și-a câstigat renumele internaţional prin acurateţea și frumuseţea demonstraţiilor de zbor. Acum, aceasta poartă steagul României la peste 30 de demonstraţii anual în ţară, dar și în Europa, Orientul Mijlociu și China.
Pasionaţi de zbor și de istorie, Iacării Acrobaţi onorează tradiţia aeronauticii românești – purtând pe aripi efigiile ctitorilor săi.
Cu nobleţe, își alocă toate resursele personale acestei pasiuni pentru care, nici ei nu au accesat vreodată fonduri publice.
În prezent, reședinţa Iacărilor este micul aerodrom Bănești – Prahova – unde organizează frecvent evenimente aeronautice.

Lansarea primei școli private de acrobaţie aeriană: Regional Air School – la Tuzla
Prin activitatea lor, reprezentanţii aeroportului demonstrează că Regional Air Services – Tuzla nu este o pasiune ivită dintr-o afacere, ci o afacere ivită dintr-o pasiune. Nimic nu consfinţește alegerea lor mai bine decât consistenta serie de acţiuni pro bono publico pentru promovarea aviaţiei și preocuparea pentru acrobaţie – care este o sublimare a interesului pentru zborul de precizie.
Din acest motiv, inaugurarea primei școli private de acrobaţie la Tuzla – în cadrul Aeromania este, și ea, o iniţiativă unicat, care impune un 10.

10 ani de zbor peste mare cu elicoptere din clasa A de performanţă, fărăincidente majore și fără accidente – realizate de Regional Air Services
Una dintre cele mai dificile misiuni de zbor – cea pentru transportul de pasageri și mărfuri peste mare și pentru intervenţiile de urgenţă – este punctul forte al companiei de la Tuzla. Într-una dintre activităţile care triază elitele, RAS este lider de piaţă în România și jucător important la nivel european.
Tuzla aniversează, în 2016, un deceniu de operare cu elicoptere din clasa A de performanţă, ceea ce ii dă dreptul să aspire la un loc mai important in viitor – prin includerea serviciilor sale și ca parte a sistemului naţional de intervenţie aeriană în caz de calamităţi. Această evoluţie firească ar fi, totodată, încununarea tradiţiei AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare românești timp de două decenii.

10.000 de ore de zbor peste mare – de la Aeroportul Internaţional Tuzla și 100.ooo de pasageri
Cei 10 ani de zbor peste mare acumulează, tot anul acesta, 10.000 de ore de zbor cu elicoptere și 100.000 de pasageri. Este cel mai activ aeroport din ţară în ceea ce privește misiunile cu elicoptere, gestionând în anul 2015 – 72,8% din traficul naţional (incluzând atât aeronavele civile, cât și cele militare). Zeci de piloţi au umplut, la Tuzla, carnete de zbor cu ore de muncă și experienţă, transportând în siguranţă pasagerii către platformele marine, către vase de explorare sau către ţărm.

5 ani de reprezentare în România a unuia dintre cei mai importanţi producători de avioane: Regional Air Services Diamond Aircraft Distributor
Cei care vor sa aibă un avion numai pentru ei sunt mai aproape de acest vis. De 5 ani, Tuzla este distribuitorul Diamond Aircraft pentru România – și în măsură, totodată, să ofere toate serviciile post-vânzare de care un proprietar de aeronavă ar putea avea nevoie. 5 ani înseamnă continuitate și seriozitate, concretizate în consolidarea unei bune relaţii cu unul dintre producătorii cei mai apreciaţi de aeronave medii și mici.

Suntem mândri cu ce am realizat, însă este foarte important pentru noi, ca administratori ai acestui aeroport, să nu uităși să nu-i lăsăm nici pe alţii să uite de unde am plecat și unde am ajuns și fiecare dintre lucrurile pe care le-am facut în favoarea pasiunii noastre pentru aviaţie. Este însemnat rezultatul, dar este esenţial să ne respectăm identitatea și istoria.” – spune Adrian Vasilache – General Manager Regional Air Services – Aeroport Internaţional Tuzla

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*