5 067 de elevi sunt înscrişi în județul Constanța în prima sesiune de bacalaureat 2019

Gata de examen. FOTO Komsomolec

A debutat prima sesiune a examenului de bacalaureat 2019 cu susținerea probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Pentru această sesiune, la nivelul judeţului Constanţa, s-au înscris 5 067 candidaţi, dintre care 4 275 sunt absolvenţi ai seriei curente şi 792 ai seriilor anterioare.

4 309 candidați susţin prima probă – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a stabilit 51 centre de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, 25 dintre acestea fiind în municipiul Constanța.

Calendarul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie- iulie 2019 este stabilit de Ministerul Educației Naționale, după cum urmează:

  • 3 – 4 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 5 – 6 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 7, 10, 11 iunie – evaluarea competentelor digitale
  • 12 – 13 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 1 iulie – proba scrisă la Limba si literatura română
  • 2 iulie – proba scrisa la Limba și literatura maternă
  • 3 iulie – proba scrisă obligatorie a profilului
  • 4 iulie – proba scrisă la alegere a profilului și specializării
  • 8 iulie – afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor
  • 13 iulie – afișarea rezultatelor finale

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ.

Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte10 – 15 minute. Nivelul de competență lingvistică pe care îl obțin candidații se stabilește de către cei doi profesori examinatori din comisie, pe baza grilei descriptorilor: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*