1500 de polițiști și jandarmi sunt pregătiți să asigure liniștea la Alegeri

Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook
Irina Drăgan, angajată a Jandarmeriei. FOTO Facebook

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Peste 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral și în total peste 1.500 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Constanța sunt la datorie în aceste zile.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative, precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Poliţiştii se vor afla în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale în această perioadă.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, poliţişti constituiţi în echipe operative și de cercetare la fața locului.

Totodată, au fost stabilite şi efective de rezervă formate din poliţiştii și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, care vor fi în permanenţă pregătite să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*