15 zile fără accidente rutiere la nivelul județului Constanța

Politie Rutiera. FOTO Catalin Schipor

Una dintre preocupările permanente ale Poliției Române, prin Direcția Rutieră, reprezintă îmbunătăţirea continuă a nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave.

Numeroasele acţiuni desfășurate în teren de către polițiștii rutieri constănțeni au dorit și pe parcursul anului 2018 sensibilizarea participanţilor la traficul rutier, care prin adoptarea unui comportament adecvat şi civilizat, dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere.

În luna ianuarie au fost 3 zile (pe 6, 12 și 16), a urmat februarie (8, 9,12, 20, 23, 26), apoi martie (1 și 18), aprilie (7 și 27), 28 august și 2 octombrie. La prima vedere ar fi o înșiruire a unor date din calendar, dar, pentru polițiștii rutieri constănțeni, au fost 15 zile în care nu au înregistrat niciun accident rutier la nivelul județului.

De asemenea, în primele 9 luni ale anului în curs, la nivelul judeţului Constanţa au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 fapte faţă de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente, s-au înregistrat 35 de decese, cu şapte mai puţine, respectiv 39 de răniţi grav, cu 12 mai puţini decât anul trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*