Ziua Porților Deschise la Delfinariul, Acvariul și Microrezervația din Constanța

Delfinii, în noul Delfinariu din Constanța
Delfinii, în noul Delfinariu din Constanța

Toate secţiile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vor funcţiona în regim de „Porţi deschise” pe 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Dobrogei. Tema acestor prezentări oferite gratuit publicului va fi legată de “tradițiile dobrogene cu animale”.

Se au în vedere:

  • În cadrul demonstraţiilor de la Delfinariu se va prezenta expunerea „Evoluţia ca realitate înţeleasă în zilele noastre”, prelegere susţinută de directorul general dr.Adrian BÎLBĂ. Se va prezenta şi expoziţia privind evoluţia vieţii pe Terra din foaierul Delfinariului.
  • Organizarea expoziţiei foto temporare „Păsări care iernează în Dobrogea”.
  • Organizarea şi prezentarea expoziţiei foto temporare „Foca de Marea Baltica” o nouă achiziţie pentru Delfinariu Constanţa.

Marți, 15 noiembrie, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va iniţia o discuţie cu colectivul catedrei de botanică a Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Agricultură/ Universitatea Ovidius privind proiectul „Pădurea Dobrogeană”.

Totodată, pe 16 noiembrie, în sala de conferinţe „ing.Stanciu Marcel”a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, se va organiza o masă rotundă privind „Restaurarea  şi punerea în valoare sub aspect muzeistic a Morii de vânt din Jurilovca/jud. Tulcea”, obiectiv aflat în patrimoniul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Vor participa specialişti de la CMSN, Institutul Eco-Muzeal Tulcea, Muzeul de Artă Populară Constanţa şi Universitatea Ovidius.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*