Ziua Porților deschise în porturile Constanța și Mangalia

Remorcherul Vârtosul intră în serviciul Forțelor Navale Române. FOTO navy.ro
Remorcherul Vârtosul intră în serviciul Forțelor Navale Române. FOTO navy.ro

Evenimente inedite în Porturile Militare Constanța și Mangalia

Porturile Militare Constanța și Mangalia își deschid porțile, sâmbătă, 6 august, pentru a oferi publicului larg posibilitatea de a vizita navele militare și pentru a cunoaște tehnica, echipamentele și armamentele utilizate de marinarii militari. Cu acest prilej, vor fi organizate ateliere interactive, jocuri și concursuri marinărești, dar și concursuri tematice, cu premii, iar Muzica Militară a Forțelor Navale va completa atmosfera de sărbătoare cu un concert de muzică de fanfară și de promenadă.
Programul evenimentelor la Constanța:
–  orele 09.00-19.00, vizitarea navelor și a standurilor expoziționale;
–  orele 09.30-12.00, desfășurarea concursului de desene pe asfalt „Marea în culori”;
–  orele 10.00-11.00, desfășurarea concursului „Vreau să fiu marinar!”;
–  orele 11.00-12.00, ceremonie tradițională de botez marinăresc, oficiată cu prilejul intrării în serviciul Forțelor Navale Române a Remorcherului „Vânjosul” (RM-105) și acordarea Pavilionului navei;
–  orele 12.00-13.00, festivitate de premiere a câștigătorilor concursului „Cel mai bun ofițer de cart”.
Regulamentele de organizare ale concursurilor „Vreau să fiu marinar!” și „Marea în culori” sunt prezentate pe https://www.facebook.com/ForteleNavaleRomane, iar pe câștigători îi așteaptă un premiu surpriză.
Fregata „Mărășești” și Nava Școală grecească „Promitheus” vor fi acostate la Terminalul Pasagere, unde își vor aștepta vizitatorii.
În Portul Militar Mangalia, programul de vizitare al navelor militare este cuprins în intervalul orar 10.00-14.00.

Botezul celui de-al treilea remorcher maritim de Ziua Porților Deschise

Vizitatorii care se vor afla în Portul Militar Constanța, sâmbătă, 6 august, vor putea asista începând cu orele 11.00, la tradiționalul botez marinăresc al navei „Vânjosul”, cel de-al treilea remorcher maritim de radă și port, ce va intra în serviciul Forțelor Navale Române.
În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, nașa de botez, aspirant Lavinia Georgiana Pascu, șefa promoției 2016 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secția militară, va sparge sticla de șampanie de prova navei. Remorcherul va avea numărul de bordaj 105 și va fi utlizat, începând cu anul 2017, în operațiunile de manevrare a navelor militare în rada și Portul Mangalia, după parcurgerea unui program de pregătire a echipajului și atestarea acestuia, pentru efectuarea acestor manevre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*