Zeci de percheziții în Constanța pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de droguri

În urma percheziției au fost găsite mai multe droguri. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat mai multe grupări infracționale organizate specializate în trafic cu substanțe cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) și cannabis. 24 de persoane au fost reținute.

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au efectuat 42 de percheziții în județul Constanța.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințe din municipiul Constanța și din Medgidia, Năvodari și Cernavodă.
Acțiunea a vizat destructurarea unor grupări infracționale organizate specializate în trafic cu substanțe cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) și droguri de risc (cannabis).

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 2 kilograme de substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive și peste 1.200 de pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare.

De asemenea, a au fost ridicați 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, un laptop, un dispozitiv HDD extern, o tabletă, un cântar electronic și bijuterii, iar un autoturism a fost indisponibilizat în vederea dispunerii măsurii sechestrului asigurator.

Totodată, în cadrul acțiunii, au mai fost descoperite și ridicate 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.

Astfel, 50 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, pentru audieri. Ulterior, 24 de persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de risc.

Membrii grupărilor infracționale urmează a fi prezentați Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și al jandarmilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*