Vrei să te faci polițist de frontieră? Încep recrutările!

Angajat al Poliției de Frontieră. FOTO Facebook
Angajat al Poliției de Frontieră. FOTO Facebook

Garda de Coastă informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 180 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:

I. ACADEMIA DE POLIŢIE “Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI

• Facultatea de Poliţie de Frontieră, specializarea: ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ – forma de învățământ cu frecvență – 50 locuri ;

• Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea: DREPT – 10 locuri;

II. ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ “AVRAM IANCU” ORADEA – 120 locuri .

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Garda de Coastă recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale, pentru locurile repartizate Ministerului Afacerilor Interne, la următoarele instituţii:

A. Învățământ superior (ofițeri) – studii universitare de licență

I. UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE APĂRARE “CAROL I”

• Facultatea de Comandă și Stat Major – logistică – 2 locuri

II. ACADEMIA FORŢELOR TERESTRE “NICOLAE BĂLCESCU”

• Facultatea de Științe Militare – 18 locuri
• Facultatea de Management Militar – Administrație publică – Intendență – 4 locuri

III. ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ, BUCUREŞTI

• Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament – 21 locuri
• Facultatea de Sisteme Electronice Militare – 17 locuri

IV. ACADEMIA NAVALĂ “MIRCEA CEL BĂTRÂN”, CONSTANŢA

• Facultatea de Inginerie Marină
Domeniul de licenţă: Inginerie marină și navigație, programul de studii universitare de licență/specialitatea militară: Navigație, hidrografie și echipamente navale – 4 locuri

B. Învățământ postliceal (maiștri militari) – cu frecvență
I. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI A FORŢELOR TERESTRE “Basarab I”, Piteşti – 12 locuri

V. ŞCOALA MILITARĂ DE MAIŞTRI MILITARI A FORŢELOR NAVALE “AMIRAL ION MURGESCU”, Constanţa – 14 locuri
Specialitatea / Specializarea:
1. Artilerie navală şi antiaeriană – 2 locuri
2. Timonier și tehnică de navigație navală – 4 locuri
3. Comunicații navale și observare semnalizare – 2 locuri
4. Motoare și instalații electrice navale – 6 locuri.
Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, la sediul Gărzii de Coastă, situat pe Aleea Zmeurei, nr. 3, Constanţa şi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, Str. Isaccei, nr.103, Tulcea.

PENTRU ACADEMIA DE POLIŢIE “A. I. CUZA” data limită de înscriere este 26 mai 2017;
• perioada de înscriere/desfășurare a concursului este 24 iulie 2017- 11 august 2017 (etapa I și II – la sediul Academiei de Poliție);
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 15 iunie 2017.

PENTRU ŞCOALA DE PREGĂTIRE A AGENŢILOR POLIŢIEI DE FRONTIERĂ “AVRAM IANCU” – ORADEA:
• data limită de înscriere este 21 iulie 2017 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 11 august 2017 (la sediul Gărzii de Coastă sau la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea);
• perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 02 – 10 septembrie 2017 (la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea).

PENTRU TOATE INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE (M.A.P.N.) CARE ŞCOLARIZEAZĂ PERSONAL PENTRU POLIŢIA DE FRONTIERĂ:

• data limită de înscriere este 26 mai 2017 (la sediul instituțiilor de învățământ ale M.A.P.N.);
• data limită de depunere a dosarului de candidat este 15 iunie 2017 .

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor recrutaţi pentru toate instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile alocate M.A.I. – Poliţia de Frontieră – se realizează în perioada 06-07 iulie 2017, ora 07.30, la sediul Academiei de Poliţie “A.I.Cuza”, str. Aleea Privighetorilor, nr.1A, sector 1, Bucureşti.

Candidaţii vor susţine probele eliminatorii şi cele de cunoştinţe stabilite prin regulamentul / metodologia de admitere a instituţiei de învăţământ.

Pentru informare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, candidaţii vor consulta site-ul oficial al instituţiei de învăţământ.

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate la instituţiile militare de învăţământ, tinerii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
➢ Să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România;
➢ Să cunoască limba română scris şi vorbit;
➢ Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
➢ Să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
➢ Să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
➢ Să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
➢ Candidaţii pe locurile M.A.I. la alte instituţii de învăţământ militare trebuie să îndeplinească și criteriul de vârstă de 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;
➢ Să aibă înălţimea de minimum 1,70m bărbaţii şi 1,65m femeile, respectiv de minim 1,60m în cazul candidaţilor pentru instituţiile de formare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie de frontieră pentru specializarea marină;
➢ Să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;
➢ Să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
➢ Să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ;
➢ Să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist;
➢ Să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
➢ Să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
➢ Să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
➢ Să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, aşa cum sunt definite prin lege;
➢ Să nu aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic.

Pentru eventuale informaţii referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Gărzii de Coastă – Serviciul Resurse Umane, str. Aleea Zmeurei, nr. 3, Constanta, telefon 0241/ 64.11.88, interior 26078, 26061 sau Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea- Compartimentul Pregătire Continuă, Str. Isaccei, nr.103, Tulcea, telefon 0240/ 53.41.60, 0240/ 53.41.61, interior 26190.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*