Votează un Independent! E dreptul tău să gonești partidele de la putere

Adrian Boioglu - editorial
Adrian Boioglu - editorial

După tragedia de la “Colectiv” România și-a cerut, din nou, libertatea în stradă. Am vrut atunci altfel de politicieni, altfel de Guvern și o administrație diferită. Au trecut 7 luni. Oare chiar atât de ușor uităm?

Oare nu am uitat că PSD și PNL au distrus țara asta și fiecare oraș sau comună timp de 27 ani? Din ele s-au despărțit și alte partide mai mici, dar oamenii sunt aceiași. Oare nu ne-am săturat să le vedem fețele mieroase la alegeri și aceleași fețe acre prin conferințele de presă sau la DNA? Duminică, 5 iunie este ziua în care vocea noastră se va face auzită și ziua în care scăpăm de toți hoții și nepricepuții din administrația locală.

Ai un primar care nu și-a făcut treaba timp de 4 ani? Dă-l afară de la Primărie! Ai auzit măcare de unul dintre consilierii propuși de partide? Atunci votează-l. Dacă nu… treci peste lista lor și ignoră-i așa cum te-au ignorat ei timp de patru ani.

Te întrebi: “Eu cu cine votez?” Răspunsul e simplu: alege un independent. Alege să ai un primar care nu face parte dintr-un partid politic și un consilier care nu se subordonează intereselor de gașcă.

Din fericire, județul Constanța are independenți care candidează. Îi găsești pe toți cei care merită votul tău pe site-ul www.depolitizare.ro. Și am să încep cu Medgidia, acolo unde candidează fostul primar de la Peștera, Valentin Vrabie. Da, omul care a pus Peștera pe hartă și a făcut-o cunoscută în toată țara. Este cel mai bine cotat candidat și pe bună dreptate. Acolo PNL și PSD au purtat o campanie mizerabilă pentru discretirea lui. De ce? Pentru că vor să prindă iar ciolanul și să căpușeze bugetul local.

Iar dacă Valentin Vrabie candidează și câștigă la Medgidia, peșterenii au de ales între oamenii partidelor și un alt independent – Petre Marius Liviu – fostul director de școală, fiu al satului, ajuns inspector școlar. El este cel care duce mai departe “moștenirea” lui Valentin Vrabie, ajutat de viceprimarul Tudorel Grosu.

Bogdan Ionescu este independentul de la Cernavodă, în timp ce Constantin Nicolae candidează la Băneasa, iar Gabriel Buzoianu la Negru Vodă. Orașele acestea au nevoie cel mai mult de o schimbare pentru că primarii în funcție fie au ajuns la pușcărie, fie nu au făcut nimic pentru urbe.

Daniel Bărbulescu este independentul de la Saligny – omul care s-a întors în satul natal pentru a face o administrație curată. În aceeași situație este și Gabriel Cateliu – cel mai tânăr primar independent din tot județul și poate și din România. Curajul lor merită apreciat pozitiv și ștampila locuitorilor merită să ajungă pe numele lor.

Am lăsat la final municipiul Constanța pentru că independenții de aici nu m-au convins. Da, sunt 3 sau 4 oameni care candidează la funcția de Primar, dar campania lor a fost fadă și argumentele insuficiente. Atât omul PSD, Decebal Făgădău, cât și liberalul Vergil Chițac sunt oameni care știu administrație. Alegătorul trebuie să aleagă însă, între două partide care ne lasă un gust amar… Este activitatea lipsită de politică a lui Vergil Chițac un argument suficient pentru a-l alege? Dacă da… atunci pune ștampila pe el. Crezi că Decebal Făgădău a demonstrat că merită să-l urmeze pe Radu Mazăre? Decizia este doar a ta.

Candidații la Consiliile Locale și cel județean sunt ceva mai simplu de ales. Gândește-te cine vrei să fie primar și apoi vezi cine îl susține pe acel om. Recomandarea mea este să dai o șansă unui partid nou, tânăr și să nu votezi iar PSD și PNL. Din păcate, independenții nu au putut să se alieze pentru a candida la Consiliul Local sau Consiliul Județean, decât dacă veneau cu o listă de partid.

Am în minte un independent care a făcut deja multe pentru constănțeni. Tudorel Chesoi nu candidează la primărie, ci vrea un nou mandat de consilier local, de această dată nefiind împins de la spate de un partid. Proiectele sale de hotărâri ar face gelos orice consilier local. Pot să spun că este singurul care merită votul constănțenilor pe drept cuvânt.

E timpul să nu mai votăm partidele, ci să alegem omul. Anul 2016 este al independenților!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*