Viitorul viceprimar al Constanței, Mircea Dobre, vrea banii Consiliului Județean pentru firma sa și îi mai poartă și prin tribunale, la nesfârșit

Decebal Făgădău și Mircea Dobre. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău și Mircea Dobre. FOTO Adrian Boioglu

PSD are ocazia să ia în zilele următoare o decizie bună pentru oraș. Alegerea celui de-al doilea viceprimar este momentul în care municipalitatea intră în normal cu proiectele pentru oraș.

Proiectul referitor la alegerea viceprimarului a fost publicat deja pe site-ul Primăriei Constanța, dar numele acestuia nu a fost făcut public până joi seara. Într-o emisiune televizată, Decebal Făgădău a pronunțat numele unui consilier care s-a remarcat prin două lucruri: procesele cu Consiliul Județean Constanța pentru banii publici și inflexibilitatea de care a dat dovadă în ședințele de Consiliu atunci când oameni din societatea civilă își exercitau dreptul de a lua cuvântul. Este vorba despre pesedistul Mircea Dobre.

Este vorba despre consilierul municipal Mircea Dobre, cunoscut constănțenilor și drept omul din spatele firmei Dobre și Fiii SRL. Firma este cea care a avut, ani la rând, privilegiul de a distribui laptele și cornul pentru elevii din județul Constanța.

Un singur exemplu: contractul pentru programul “Cornul și laptele” din perioada 2009 – 2013 a costat 610 miliarde lei vechi. Presa constănțeană a scris în mai multe rânduri despre unele problemele cu acest program.

Contractele grase pe banii statului nu erau ilegale, dar este interesant de amintit faptul că firma unui consilier local – Mircea Dobre și a fiului său, deputatul PSD – Titus Dobre – era mai mereu câștigătoare. În urmă cu trei ani, Dobre și Fiii SRL a pierdut licitația de la Consiliul Județean Constanța în favoarea Dorna Lactate SA, scrie ziarul Replica de Constanța.

Doar că firma consilierului local nu s-a împăcat cu ideea că nu mai beneficiază de un contract cu venituri considerabile și a dat în judecată Consiliul Județean Constanța.

Se poate spune că un consilier municipal irosește banii Județului Constanța prin sălile de judecată. Incredibil este și faptul că “Dobre și Fiii SRL” a pierdut procesul anul trecut: „Respinge actiunea de formulată de către reclamanta SC Dobreși Fiii SRL, în contradictoriu cu pârâtul Județul Constanta, prin Consiliul Județean Constanța, ca nefondată“, se arată în decizia instanței.

Credeți că viceprimarul dorit de Decebal Făgădău s-a mulțumit cu atât? Nici vorbă! Firma de panificație a făcut contestație la Curtea de Apel chiar săptămâna asta, pe 17 februarie, explică sursa citată.

Acțiunea este una legală, dar aspectul moral nu este demn de un consilier local și cu atât mai mult ne întrebăm dacă Mircea Dobre merită scaunul de viceprimar al Constanței.

Oare Decebal Făgădău are nevoie de un astfel de “tovarăș de drum” într-un an electoral? Chiar nu mai sunt consilieri municipali care să fi demonstrat că sunt preocupați de soarta orașului?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Dobre Mircea Titus (PSD) candidat poziția 2 Camera Deputaților – Constanța (2016) | România curată

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*