VIDEO Vacanță printre roboți și nave spațiale. Școala de vară aduce la Constanța cursuri de robotică pentru elevi

Cursiva, Școala de robotică
Cursiva, Școala de robotică

Cea mai apreciată școală de robotică din România, Cursiva, vine la mare. Pentru o săptămână, elevii din toată țara au ocazia să urmeze cursurile inedite care au loc la Școala “Petre Ispirescu” din Constanța.

În perioada 4-8 iulie, de luni pana vineri, timp de 1 oră și jumătate, cu plecare din Constanța, micii ingineri se vor înrola în echipa de astronauți care a primit ca provocare îndeplinirea mai multor misiuni spațiale.

“Pe parcursul unei săptămani, vom studia obiectivele misiunilor noastre, vom planifica cu grija executarea lor și vom proiecta roboți, nave spatiale și alte echipamente pe care apoi le vom construi și programa”, spun profesorii Cursiva.

Iata mai jos o lista cu evenimentele programate:

Ziua 1. Elevii vor învăța să proiecteze, construiască și programeze o naveta spațială cu care vor pleca în
călătoria lor intergalactică.
Ziua 2. Cu ajutorul simulatorului de zbor vor învața să fie buni piloți.
Ziua 3. Cu siguranță vor avea nevoie și de radar pentru a se putea descurca cât mai bine în spațiu și nu numai.
Ziua 4. Azi astronauții au o zi grea: sunt atacați și trebuie să scoată toate armele din dotare. Vor construi o catapultă pentru a putea riposta atacului.
Ziua 5. Pentru că de inamici au scăpat, robotul pășitor îi va ajuta să exploreze lumi necunoscute. Și tot la final de misiune spațială, au provocarea de a proiecta și construi un frățior al rover-ului marțian Curiosity de la NASA.

Astronauții sunt așteptați să se inscrie: copii cu vârste între 6-10 ani, dornici de aventura și plini de curiozitate.
Pentru că în spațiu lucrurile sunt serioase, nu sunt acceptate absențele.

Prețul unic al biletului de călătorie este de 300 RON iar locurile în navetă sunt limitate. Înscrierile se fac la secretariatul Școlii Primare Petre Ispirescu Constanța, telefon  0241 52 02 11.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*