VIDEO Tudorel Chesoi a primit promisiunea că situația de la liceul C. A. Rosetti se va rezolva

Tudorel Chesoi la Ședința de Consiliu Local. FOTO Adrian Boioglu
Ședința de Consiliu Local. FOTO Adrian Boioglu

Consilierul local Tudorel Chesoi (PNȚCD) este probabil singurul care și-a adus aminte că misiunea aleșilor este să meargă în unitățile de învățământ din municipiu, să afle problemele cu care acestea se confruntă și să le și rezolve.

În urmă cu mai puțin de două luni, Chesoi s-a transformat în ambasadorul Liceului C. A. Rosetti din Constanța. Problemele cu care se confruntă unitatea școlară nu puteau fi rezolvate decât dacă Administrația Locală ar fi acordat fonduri pentru reavilitare. Sumele nu sunt mari, dar în lipsa lor elevii sunt nevoiți să facă naveta doar pentru că spațiile de cazare din căminul liceului lasă de dorit.

După ce problema a fost prezentată într-o ședință de Consiliu Local, Tudorel Chesoi a reușit să obțină o promisiune din partea primarului interimar, Decebal Făgădău, că situația s-au putea rezolva.

Probleme care nu puteau fi rezolvate fără un buget alocat de la cel al municipalității au fost semnalate și la Grădinița Perluțele Mării.

“Bucătăria proprie se confruntă cu probleme privind autorizaţia sanitară, deoarece nu îndeplineşte toate normele sanitare solicitate de Direcţia Sanitar Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică, întrucât funcţionează într-un spaţiu la etaj al grădiniţei având o suprafaţă de 50 mp, situată lângă grupul sanitar al preşcolarilor. Transportul hranei preparate se face pe lângă acest grup sanitar pe un circuit disfuncţional însemnând încrucişarea circuitului copiilor cu cel al personalului adult de la blocul alimentar şi cu cel al alimentelor. De asemenea transportul alimentelor până la blocul alimentar se face prin întreaga suprafaţă a grădiniţei.

Se doreşte amenajarea bucătăriei şi a spaţiilor aferente cu respectarea normelor legale de igienă într-o sală de clasă de la parter. Această sală dispune de o suprafaţă mai generoasă – 63,07 mp – şi de posibilitatea închiderii holului de la intrarea în sală pentru suplimentarea spaţiului”, a explicat Tudorel Chesoi.

Aici însă, soluția se lasă așteptată. Poate că ea va veni odată cu ședința de consiliu programată astăzi, 7 decembrie 2015.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*