VIDEO Situația drumurilor județene din Constanța

Ninge viscolit în tot județul Constanța. Utilajele intervin. FOTO RAJDP Constanța

Pe drumurile județene din județul Constanța se circulă fluent, în condiții de iarnă. Consiliul Județean Constanța, prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a intervenit, încă de la prima oră, cu toate echipamentele din dotare pe toate tronsoanele de drumuri județene afectate de viscol. Astfel, RAJDP acționează cu 54 de utilaje de deszăpezire, inclusiv cele 6 freze și șenilata din secția Topraisar.

Cele mai afectate tronsoane au fost: DJ 392 – Dumbrăveni-Independența-Movilă Verde, DJ 391 A – Șipote-Furnică, DJ 222– Pietreni- Peșteră și segmentul Târgușor – Mihail Kogălniceanu precum și pe DJ 226 B în rază comunei Pantelimon. Pe tronosnul DN 22 – Mihai Viteazu – Constanța se circulă cu dificultate, motiv pentru care recomandăm șoferilor să folosească că rută alternativă variantă DJ 226 – Mihai Viteazu – Corbu – Năvodari.

Din cauza viscolului, au fost raportate incidente izolate pe DN 22 C, unde un autoturism a derapat și a intrat într-un copac, fapt ce a cauzat blocarea temporară a circulației pe acest tronson. De asemenea, pe DJ 392, un microbuz a rămas blocat între localitățile Independența și Dumbrăveni. Echipele RAJDP au intervenit și au însoțit autovehiculul în proximă localitate. Din cauza vântului, pe DJ 224, în zonă comunei Silistea, mai mulți stâlpi au cedat și au blocat carosabilul.

Începând de la oră 11.00 și până la oră 17.00 a fost instituită restricția de tonaj, pentru autovehiculele cu masă de peste 3,5 tone, pentru toate drumurile județene.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Tutuianu, monitorizeaza din teren operațiunile de intervenție de pe tronsoanele afectate din nordul județului. Cea mai mare problemă cu care se confruntă echipele de intervenție o reprezintă viteză vântului, care bate la rafală cu până la 85 km/oră.

Echipele de intervenție ale Consiliului Județean Constanța asigură permanență în această perioadă, iar locuitorii județului pot semnala RAJDP pentru orice problemă la următoarele numere de telefon: 0735.00.88.02, 0241.693.527

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*