VIDEO S-a strigat: “RUȘINE!”. Cum și-au bătut joc consilierii municipali de onoarea profesorului Gheorghe Dumitrașcu

profesorul Gheorghe Dumitrașcu. FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Profesorul Gheorghe Dumitrașcu a fost astăzi victima unui joc politic. Reputatul om politic, istoric și scriitor din Constanța ar fi trebuit să primească titlul de Cetățean de Onoare. Votul din Consiliul Local a fost unul secret ,iar 6 din cei 21 de consilieri nu au fost de acord cu propunerea.

Citește și: Familia senatorului Gheorghe Dumitrașcu face lumină: CNSAS a confirmat că Dumitrașcu nu a fost colaborator al Securității

Printre cei care au fost împotriva acestei decizii se numără și cei patru consilieri locali ai Partidului Național Liberal: Radu Bogdan Matei, Raluca Trandafir, Sorina Tușa și Stelian Gima. Votul lor a fost decisiv.

Dezamăgit de votul colegilor săi, consilierul local Valentin Ciorbea spune că profesorul Dumitrașcu “este părinte fondator al Universității Ovidius. Are o contribuție decisivă la prima lege a învățământului”.

Primarul Decebal Făgădău a anunțat că va resupune Consiliului Local acest proiect până când va trece. “Îmi cer scuze în numele colegilor mei pentru că vă supunem acestui moment”, a precizat Făgădău.

“E ca și cum aș fi dat un examen de admitere și aș fi pierdut. Nu se poate. Nimeni nu e filozof în țara lui. Nu mai vreau acest titlu. Constanța e misiunea mea. Dobrogea e misiunea mea. Am dăruit arhivelor statului aproximativ 400 de dosare de arhivă și 100 de dosare de ziare. Cei care au votat împotrivă le spun să facă măcar a suta parte din ce am făcut eu. Nu vreau să le spun decât că le mulțumesc”, a declarat profesorul Gheorghe Dumitrașcu.

Profesorul a părăsit sala de ședință câteva minute mai târziu. Unul dintre participanți, vizibil afectat de momentul penibil la care a fost supus Gheorghe Dumitrașcu le-a strigat celor șase consilieri care au votat împotrivă: “Rușine!”.

Reprezentanții Partidului Național Liberal au refuzat să facă declarații în urma votului și au anunțat că-și vor arăta poziția într-un comunicat de presă. Până la ora publicării acestui articol, 4 ore mai târziu, acel comunicat nu a fost transmis.

Consilierii municipali ai PNL. FOTO Adrian Boioglu
Consilierii municipali ai PNL. FOTO Adrian Boioglu

UPDATE: Președintele PNL Constanța, Vergil Chițac, a reacționat, la ora 20.30, la situația din Consiliul Local:

“Am aflat astăzi din presă despre votul negativ pe proiectul privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Constanța pentru profesorul Gheorghe Dumitrașcu. Dacă ne uităm la structura votului, este evident că votul negativ a fost decis de consilierii social-democrați.
Am fost și eu profesor la rândul meu și mi se pare degradant să umileşti un dascăl respectat, indiferent de afinitățile sale politice sau de unele suspiciuni legate de trecutul său şi, mai mult, să foloseşti acest lucru în scop electoral. Am convingerea că a fost încă o scenetă pusă la cale în culise interimare.
Voi convoca o ședință internă și, dacă se confirmă că și liberalii au jucat un rol în această scenetă, vă asigur că voi lua măsuri drastice. Mai devreme sau mai târziu, masca va pica”, a scris Vergil Chițac pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*