VIDEO Rușine! Parcul Primăriei Constanța, invadat de buruieni. “Te mănâncă șerpii!”

Parcul Primăriei Constanța, invadat de buruieni. FOTO Adrian Boioglu
Parcul Primăriei Constanța, invadat de buruieni. FOTO Adrian Boioglu

Parcul central al unui oraș trebuie să fie oglinda acelei localități. Parcul care înconjoară palatul administrativ al municipiului Constanța, acolo unde își au sediul Primăria Constanța, Prefectura Constanța și Consiliul Județean Constanța este pur și simplu o rușine.

Este de înțeles că lucrările pe fonduri europene au fost oprite din cauza contestării licitațiilor și este normal ca Primăria Constanța să nu se apuce să cheltuiască banii municipiului până la remedierea situației.

De aici și până la a transforma zona într-un loc abandonat, plin de gunoaie și de mărăcini a mai fost doar un pas. Am făcut o plimbare prin parc. Cu alte cuvinte l-am traversat dinspre strada Traian către parcarea Consiliului Județean Constanța și am găsit buruieni care depășeau 1,40 m înălțime, cam de mărimea unui adolescent sau a unei bătrânici.

O femeie în vârstă care a trecut prin parcul Primăriei ne-a spus amărâtă că “Te mănâncă șerpii pe aici”. Și are dreptate. Nimeni nu știe ce ascunde vegetația sălbatică.

Am discutat cu un specialist în domeniu despre posibila cheltuială care trebuie făcută pentru tunderea vegetației din tot parcul – o suprafață de 44,8 mii de mp. Am fost surprinși să aflăm că o echipă formată din trei oameni pot să tundă și să dea o față demnă parcului în mai puțin de cinci zile, iar costul nu depășește 4000 lei. Cu alte cuvinte, dacă fiecare consilier județean și local ar pune câte 80 lei parcul ar fi toaletat.

Ne întrebăm și noi de ce Primăria Constanța nu face nimic pentru a remedia această situație. Este nevoie să mai spunem că în palatul administrativ al orașului sunt primite toate delegațiile străine, precum cea din Vietnam de luni, 27 iunie sau cea americană care a sosit în urmă cu două săptămâni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Cum transformi un ORAȘ într-un ORAȘ TURISTIC. 3 idei simple | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*