VIDEO Protest exotic la Constanța. Studenții nigerieni de la Universitatea Maritimă nu mai vor să stea la hotelul lui Mazăre

Protest al studenților nigerieni de la UMC
Protest al studenților nigerieni de la UMC

Aproape 300 de studenți nigerieni au ieșit în stradă la Constanța supărați din cauza felului în care mai-marii Universității Maritime alocă banii de cazare și masă. Tinerii spun că s-au săturat de mâncarea pe care o primesc și de condițiile de cazare de la Hotelul Flora din Mamaia. Unitatea hotelieră îl are în acționariat și pe Radu Mazăre.

Joi la orele prânzului, studenții și-au scos valizele în fața hotelului și au arătat tuturor celor care treceau pe acolo bannere cu diverse mesaje acuzatoare la adresa UMC. Mesajul, chiar dacă spus în engleză cu accent nigerian, era unul clar: “Putem să ne descurcăm și singuri cu banii trimiși de Guvernul Nigerian. Nu vrem să fim sclavii nimănui”.

Studenții spun că nu sunt mulțumiți de camerele de hotel unde au fost cazați câte trei și au pretenția ca banii să le fie oferiți pentru a-și alege singuri locul de cazare.

Reprezentanții UMC spun că problemele sunt cauzate de agenția guvernamentală nigeriană care a întârziat cu plățile. Prorectorul Universității Maritime din Constanța, Cornel Panait, susține că nu au venit încă banii pentru luna februarie, așa că UMC a asigurat costul cazării, al mesei și al transportului. În momentul în care banii vor fi primiți, UMC ia în calcul posibilitatea de a le plăti studenților apartamente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*